FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Lvi vyrážejí na Prague Games 2022

Lvi vyrážejí na Prague Games 2022
Tři kategorie Lvů vyrážejí na mládežnický florbalový turnaj do Prahy. A nejedou sami. Všechny tři týmy doplní hráči ze spřátelených klubů Rheintal Gators a AS Trenčín. Prague Games 2022 tak bude ve znamení česko-slovensko-švýcarské spolupráce.

Na prestižní florbalový turnaj Prague Games vyrážejí tři týmy Lvů, které budou nastupovat v kategoriích U14, U15 a U17. Ještě dnes se v místě konání utkají v přípravných utkáních s týmem FBŠ Bohemians Praha. Samotný turnaj pak začne ve středu 13. 7. a potrvá až do soboty 16. 7. 

V návaznosti na přátelské vztahy s týmem Rheintal Gators jsme se rozhodli vycestovat na tento turnaj společně s nimi. Každou kategorii tak doplní několik mladých florbalistů ze švýcarska (13 hráčů a 1 hráčka). Prostřední kategorii U15 pak ještě doplní 6 hráčů ze slovenského klubu AS Trenčín. 

„Jsme moc rádi, že se nám podařilo domluvit tento mix hráčů, kteří se již setkali ať už v přátelských zápasech s Trenčínem nebo na pobytovém kempu v Bystřici, kde kluci a holky s Gators již dvakrát přijeli. Díky tomu jsme přihlásili tři týmy do kategorií B17, B15 a B14,” vysvětluje šéftrenér klubu Matěj Koňařík svou myšlenku na rozšíření spolupráce mezi kluby. 

STARŠÍ ŽÁCI - U14

Kategorie U14 čítá celkem 26 týmů. Mezi účastníky je celkem 18 týmů z České republiky, 4 ze Švýcarska, 2 z Lotyšska, 1 ze Slovenska a 1 ze Švédska. Kluci v základní skupině narazí na týmy: Florbal Chodov, Rtyně v Podkrkonoší, Lindas Rasta IBK (ŠVÉ) a FS Masters/Ulbroka Black (LOT).

Harmonogram utkání:

Středa

  • 10:20 vs. Fbc Orel Rtyně v Podkrkonoší
  • 13:10 vs. FS Masters/Ulbroka Black
  • 17:20 vs. Lindas Rasta IBK

Čtvrtek

  • 10:40 vs. FAT PIPE Florbal Chodov

„Moc se těšíme na konfrontaci nejen s českými týmy, ale velkým zpestřením budou zápasy se švédy a lotyši. Ambice máme nejvyšší, ale sami jsme zvědaví, jak si kluci sednou a jak se spolu během jednoho přátelského zápasu, který odehrají v úterý proti FBŠ Bohemians, dokáží sehrát," vyhlíží start turnaje trenér Honza Vondřejc. 

Sestava: Outrata, Datwyler - Riedl, Martinek, Večeřa, Kouřil, Macharáček, Zapletal, Pavel, Štěpaník, Breu, Villommet, Hohl, Kalberer, Muller


STARŠÍ ŽÁCI - U15

V kategorii U15 nastoupí celkem 32 týmů. I tato kategorie bude mít mezinárodní zastoupení. Mimo českých týmů se zde představí i 6 celků ze Švýcarska, 3 ze Švédska a 1 z Finska. Kluci v čtyřčlenné základní skupině narazí na pražské SKV, Florbal Ústí a Chur (ŠVÝ). 

Harmonogram utkání:

Středa

  • 10:20 vs. SKV
  • 14:30 vs. Florbal Ústí

Čtvrtek

  • 9:20 vs. Chur B15

„Kluci z Trenčína k nám do vlaku nastupují v Otrokovicích, takže na seznámení a aklimatizaci bude více času. Kluky čeká úplně nová zkušenost, budou se moci podělit o své zkušenosti, potrénovat angličtinu a věřím, že také trenéři z Gators ukážou klukům jiný pohled na florbal,” komentuje složení týmu starších žáků B15 Matěj Koňařík. 

Sestava: Mikulášek, Amadea - Tkadlec, Kurtin, Kresta, Vymazal, Malaník, Čuba, Skopalík, Schefer, Surma, Oravec, Kutik, Jurák, Maruškanič


DOROSTENCI - U17

Kategorii U17 tvoří celkem 32 týmů rozdělených do 8 skupin po 4 týmech. A ani tady nechybějí zahraniční soupeři ze Švédska (7), Švýcarska (2) a Slovenska (1). Kluci se v základní skupině potkají s týmy: FBŠ Jihlava, Florbal Soběslav a Lausanne Université Club (ŠVÝ). 

Harmonogram utkání:

Středa

  • 17:20 vs. FBŠ Jihlava
  • 19:20 vs. Lausanne Université Club

Čtvrtek

  • 14:00 vs. Florbal Soběslav

„Kluci se loučí s kategorií dorostenců a věříme, že loučení to bude medailové. Přece spojení lva a aligátora nemůže dopadnout jinak,” usmívá se trenér Dan Vít. 

Sestava: Moudrý, Drábek - Bureš, Klímek, Čeček, Nedbálek, Tvrdoň, Vít, Balner, Hala, Farník, Rek, Blaser, Finger, Muller, Vreu, Graf, Villommet

„Ještě nikdy jsme se v takovém formátu na turnaj nevydávali, jsme moc zvědaví, jak vše dopadne. Ale přítomnost jednoho českého trenéra a jednoho švýcarského trenéra v každém týmu bude pro kluky velkou zkušeností. Věřím, že se najde čas i na mimo florbalové aktivity a ukážeme klukům ze zahraničí krásy Prahy. Držte nám pěsti, moc se těšíme na úplně novou florbalovou zkušenost," ohlíží se za společným projektem Matěj Koňařík. 

Po odehrání základních skupin následují již ve čtvrtek 1. kola vyřazovacích bojů play-off. V pátek jsou pak na programu osmifinálová, čtvrtfinálová a semifinálová utkání. V sobotu jsou následně na programu finálová klání. 

Držte klukům palce!