FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Elévci na Poháru starosty Sokola Brno I

Elévci na Poháru starosty Sokola Brno I
Elévci po 2 leté pauze, kdy trunaj nebyl kvůli COVID, jeli do Brna předvést, že jsou stále tým, který hraje kvalitní florbal.

S kluky jsme se v závěru sezóny připravovali na jediné – Turnaj o pohár starosty Sokola Brno I. Turnaj měl pro nás být zkouškou, kterou nám zdejší týmy, až na Včelín, v ligové sezóně neposkytly.

 Po společné cestě vlakem jsme se vydali na halu Sokola a začali naši cestu čtyřmi zápasy v základní skupině. Tyto zápasy jsme bez větších komplikací krásně zvládli. Jediný nebezpečný soupeř byl ŠSK ZŠ Očovská Hodonín, který ale ovšem po probuzení kluků taky neměl šanci. Tudíž jsme do play-off mířili plným počtem 12 bodů.

 

Další den si kluci za odměnu pospali, jelikož začínali hrát až v 10:40 v osmifinále turnaje, ostatní týmy začaly hrát 1/16 finále již v 8 ráno, tedy v době naší snídaně.

 První soupeř dne byl tým, který jsme dokonce pozvali na turnaj – FBC Grasshopers AC Uniza Žilina ze Slovenska. Očekávali jsme zápas, který bez větších problémů zvládneme. Mýlili jsme se. Zápas proti Žilině byl překvapivě až na finále nejtěžší zápas naší cesty v druhém dni. Vyrovnaný zápas jsme vyhráli až na nájezdy a poté jsme již mířili do čtvrtfinále.

 Čtvrtfinále jsme měli proti Přerovu, proti kterému měl „nevyřešené osobní účty“ z elevků ročník 2019 trenér Petr. Přerov porazil Žilinu, se kterou jsme před chvílí hráli, celkem s přehledem. Takže jsem měl lehké pochybnosti, ale víra v kluky a nabuzení je na výkon neselhalo. Soupeř se po polovině zlomil a v tu chvíli jsme věděli, že postup do semifinále je jistý.

 Semifinále je tady. Pouze jeden krok od našeho vysněného finálního zápasu. Jediné, co nás od něj dělí jsou Troopers Brno. Zápas byl opět jak by měl být, velice vyrovnaný, ale měli jsme více štěstí a hlavně jsme výhru chtěli více než soupeř, což se v zápase projevilo. Po odbytí dvanácté minuty druhého poločasu spadly florbalky na zem a tým se šel radovat, protože se mířilo do finále.

Finále nás čekalo za necelé dvě hodiny proti Gullivers Brno. Tým, který vyhrál několikrát tento turnaj, ale víte kdo ho vyhrál naposled? Zlín Lions! Kluci tedy věděli, že je možné i tento tým porazit. Proto strávili tento čas v šatně protahováním a celkově přípravou na zápas. I na magnezium a půlku banánu došlo, aby je nechytaly křeče do nohou.

 Zápas proti Gullivers nezačal úplně nejlíp a ocitli jsme se v rozdílu 1:3. Času bylo ovšem dosti. Kluci stáhli skóre na 4:5. Celou půlku bojovali jak se od lvů dalo čekat. Tolik se snažili, aby vůbec mohli hrát tento zápas.

 Pak bohužel nastal bod zlomu. V druhé polovině šla vyčerpanost kluků to nepředstavitelných mezí a zápas proti soupeři s lajnou navíc se pro nás stal skoro nehratelný. Není se čemu divit, kluci poctivě dřeli poslední 2 dny každý zápas, aby se do finále vůbec dostali.

 Turnaj jsme zakončili poněkud hořce. Prohrát finále není pro hráče úplně pozitivní zážitek. Ale tak je to pouze na chvíli, protože poté si hráči uvědomí, že stojí v nástupu s ostatními týmy a organizátoři vyvolávají právě jejich jméno, aby si šli vyzvednout pohár za krásné druhé místo a Filda pro jednu ze čtyř cen pro nejlepšího hráče turnaje.

 Chtěl bych tímto kluky pochválit za výkon, kterým mně a ostatním trenérům dokázali, že je trénujeme kvalitně a někam to i vede. Vede to ale někam pouze a jen, protože mám skvěle hráče, kteří se na trénink chodí zlepšit a jejich rodiče, kteří je v tom podporují. Chodí tam dřít s tím, že chtějí jet domů s pohárem a ne s prázdnou, což se jim krásně povedlo. Kluci a rodiče, děkuji za krásnou sezónu, kde jediný zápas který jsme za celých 10 měsíců prohráli, bylo pouze a jen finále v Brně. Já jsem jako hráč ve své "kariéře" za 9 let nikdy až k poháru nedošel, takže opět. Výkon v Brně byl skvělý a opravdu jsme tam nechali všechno. Krásné druhé místo z 20 týmů to pouze a jen potvrzuje. A na mně je teď splnit slib Poháry za Pohár 😊

Sestava: Filip Janča, Lubomír Klímek, Dominik Mahďák, Vojtěch Orsava, Jan Papežík, Patrik Provazník, Tomáš Sukop, Tobiáš Sušina, Alex Tretera a Kryštof Zádrapa.

Trenéři: Petr Mračanský, Martin Mračanský (a celý tým sezóny 2021/2022)

Hodnotil: Martin Mračanský

Fotky z turnaje ke shlédnutí zde: FOTOGALERIE