FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Starší žákyně v Morkovicích

Starší žákyně v Morkovicích
Starší žákyně odehrály o víkendu předposlední turnaj sezony.

Na předposlední turnaj sezóny jsme vyrazili do pro nás neznámé Sportovní haly Morkovice - Slížany (domácí hala SFK Kozel Kroměříž). Na zápas jsme vyrazili společně mikrobusem a už cesta tam dávala tušit, že dnes to bude mít náboj (hudební kvalitu to určitě mělo 😊).

BULLDOGS BRNO – ZLÍN LIONS 4:1 (1:1, 1:0, 2:0)

Tým doplněný o hráčky Florbal Vsetín a FbC Orel Uherský Brod (velká marodka a zkoušky na střední školy) sliboval zajímavou podívanou. Po rozcvičce jsme nastoupili na Bulldogs Brno, jehož kostru týmu tvoří 12 hráček z Výběrů GU15 východ. LVICE se ale nebojí, a tak do zápasu vstoupily sebevědomě a plné rozprouděné energie (nálady z mikrobusu). Přes rychlou branku soupeře v čase 0:46 (stav 1:0) jsme se nenechali rozhodit a v čase 2:27 srovnali stav utkání na 1:1. Hráčky, jenž se poprvé sešly až přímo na utkání, se snažily a odrážely útoky dotírajících Bulldoček na naši bránu. Výborně se pohybovaly a hrozily z protiútoků. Tato hra zaskočila soupeřky, že místy byly bezradné až znechucené, že to nebude tak lehké, jak si představovaly. Výborně hrající obrana s podporou dobře chytající gólmanky dávala možnost útočnicím vyrážet na steč soupeřovy branky. 10 střel za první část bylo dobré znamení, že si věříme a tlačíme se před branku. První část skončila 1:1 k překvapení hráček i diváků. 

Do druhé části soupeř zkusil rychlí nástup s tlakem do brány, ale odolali jsme, a naopak dále zaměstnávali brankářku soupeře, dvě nastřelené tyčky děsily i přítomné trenéry Bulldogs.

Hra byla překvapivě vyrovnaná a LVICE srdnatě bojovaly, nevypustily jediný souboj o míček, jediný souboj u mantinelu. Soupeřky musely předvést to nejlepší, co umí. Za svou snahu byly na konci druhé části odměněny v čase 18.32 vstřelením vedoucí branky (stav 2:1). 

Do třetí části jsme vstoupili s tím, že je to hratelné a že máme na to srovnat skóre. Trochu elánu nám vzala branka v naší síti v čase 22:33 (stav 3:1), ale nechtěli jsme se vzdát. Holky se snažily, ale soupeř s posílenou sebedůvěrou, že to přece jen půjde, dal poslední gól zápasu v čase 24:26 (stav 4:1). LVICE srdnatě bojovaly, ale na soupeře to bohužel nestačilo.

I soupeř po zápase uznal, že to byl zatím nejtěžší zápas, co s námi hrál!

Za tento zápas nemohu holkám nic vytknout. Mohu jen chválit. Předvedená hra, bojovnost, hlad po vítězství, daly do toho opravdu vše a ukázaly, že to jde, když se to sejde. BRAVO!

ZLÍN LIONS – FBC DRAGONS 4:3 pn. (1:2, 1:1, 1:0)

Druhý zápas s dračicemi z Kyjova sliboval vyrovnanou hru.

LVICE s posíleným sebevědomím z předešlého utkání vstoupily do zápasu s menší ostražitostí proti soupeřkám hrající v počtu 8+1 a v čase 1:44 byly potrestány gólem Dračic (stav 1:0). LVICE se pomalu začaly otřepávat z počáteční lekce efektivity, ale přišel další gól soupeřek v čase 3:02 (stav 2:0).

To již bylo řádné probuzení a hra se začala vyrovnávat. LVICE přidaly na otáčkách a zvedly počet střel na soupeřovu branku a v čase 9:17 přišlo snížení stavu na 2:1 před koncem první části.

Do druhé části jsme šli s tím, že dáme rychlou vyrovnávací banku a překlopíme utkání v náš prospěch. Bohužel tato snaha nevyšla dle představ a i s notnou dávkou štěstí soupeř navýšil skóre v čase 13:56  (3:1). To nás ale nesrazilo a celý tým makal na plné obrátky. Nájezdy Dračic zachytávala gólmanka, která okamžitě vysílala LVICE na steč soupeřovy brány a v čase 19:56 jsme snížili manko zápasu na 3:2.

Do třetí části jsme vlítli na Dračice s tím, že zápas nevzdáme a pokusíme se ho otočit. Naše útoky na bránu soupeře mohutně podporovaly obranné řady, které kvalitní střelbou bušily na branku soupeře. Tato část se musela divákům velice líbit, protože se ozval i potlesk skromného publika. Po zuby bránící se Dračice se snažily hrozit z protiútoků, ale ty perfektně zachytávala naše obrana a servírovala přihrávky do předbrankového prostoru soupeře, kde operovaly naše útočné LVICE.

Z tohoto tlaku se Dračice snažily uniknout v čase 28:32 timeoutem, ale notně „rozzuřené“ LVICE se nenechaly rozhodit a v čase 29:22 vstřelily vyrovnávací branku (3:3).  Šlo se do 3 sériích samostatných nájezdů. Napětí by se dalo krájet, smutné Dračice a nabuzené LVICE si to rozdají o vítězství v dovednostní soutěži. 

První sérii ovládly obě výborně chytající brankářky a drama pokračovalo. Druhou sérií započaly Dračice a neuspěly, LVICE vstřelily branku a dostaly se do vedené 0:1. V rozhodující třetí sérii si hráčka Dragons vylámala zuby na naší brankářce a tím pádem jsme vyhráli celý zápas 4:3 po samostatných nájezdech.

Tento zápas nám ukázal snad vše z florbalu, co jde. Podcenění soupeře, ztrátu sebevědomí, hledání cesty, bojovnost, neuvěřitelnou týmovost, srdíčko a euforii z vítězství. Krásný zápas okořeněný ziskem dalších 2 bodů!

Za předvedený výkon musím LVICE pochválit! Složený tým dokázal, že když se chce tak to jde a dá se hrát s každým soupeřem. I ten hudební projev v minibusu cestou domů byl na SUPERSTAR!!!  

okomentoval turnaj trenér SŽŽ Martin Vrla

Sestava: gólman: Kačka, obrana: Sára, Nela, Barča, Aďa, útok: Míša, Niky, Šárka, Siki, Kiki, Sofi, Petra.