FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Elévci na posledním ligovém turnaji sezóny

Elévci na posledním ligovém turnaji sezóny
V neděli jsme se v Holešově sešli k poslednímu ligovému turnaji sezóny 2021/2022. Počtem hráčů zamíchalo náhlé ochlazení, ale bylo nás dost na dva týmy a všichni si řádně mákli.

BLUE

Valašské Meziříčí bohužel na turnaj nepřijelo a tak jsme odehráli jen 3 utkání. První zápas proti Vsetínu byl velmi náročný a díky předvedenému výkonu kluků také vyrovnaný. Průběh byl jak na houpačce. Úseky bez branek střídali pasáže slepených branek. Skóre se po celý zápas drželo vyrovnané nebo jen s těsnou jednobrankovou výhodou na straně jednoho nebo druhého týmu. Nakonec se z výhry o jeden gól radoval soupeř.

Po zápase následovala dlouhá pauza a následně dva zápasy po sobě proti Holešovu a Hluku. Začátky obou zápasů měl v rukou soupeř. Kluci se ale nedali, skóre v obou případech otočili a zápasy dovedli do vítězného konce. Medaile na ukončení turnajové sezóny jsou i z pohledu celé sezóny opravdu zasloužené.

Na závěr chci zmínit jakýsi "syndrom nechtěného chytání“,. Čím méně se klukům do brány chce, tím lepší výkony v ní odvádí. Nejen Pavel proti Vsetínu, ale i Filip proti Holešovu a na závěr Tomáš proti Hluku tým hodně podrželi. Ostatní pak měli na hřišti větší klid a nebáli se více útočit a střílet góly.

WHITE

Poslední turnaj sezóny jsme odehráli s dvěma nekompletními lajnami. To mělo za následek větší únavu v pozdějších zápasech. První tři utkání nám soupeři nedělaly větší problémy a tak jsme je všechny vyhráli. Vyrovnanější a dramatičtější zápas přišel až na závěr proti Včelínu. 

Se Včelínem máme bilanci spousty remíz a jedné výhry z minulého turnaje. A poslední naše vzájemné měření sil opět skončilo remízou. Hlavní důvodem byl výborný výkon gólmana Včelína, který skoro nic nepropustil. Našim skvělým střelcům se ale i tak podařilo několikrát skórovat. Pokud by kluci poslechli rady trenéra a místo některých střel do golmana zvolili ještě přihrávku na volného spoluhráče, mohlo se branek urodit daleko více. Zápas byl dobrá příprava na nadcházející Brno.

A závěrečná společná. Od května pak již budeme v novém složení.