FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Elévci v Otrokovicích

Elévci v Otrokovicích
Předposlední turnaj jsem využil k pomyslnému předání žezla novým trenérkám i v této oblasti, byť i posledního se samozřejmě zúčastním. Renata a Monika návrh na účast přijaly s nadšením. Po úvodním seznámení jsem jim kluky přenechal, aby je poznaly i na turnaji. Za sebe mohu říct, že jsou ve velmi dobrých rukách.

WHITE

Sobotní turnaj ve znamení výher. Musím říct, že tým tahal za jeden provaz a povedlo se tak nakonec, i přes obavy kluků, dotáhnout všechny zápasy k vítěznému konci.

První zápas proti Panthers Otrokovice White byl poměrně rozehřívací. Měly jsme prostor se seznámit s klukama i mimo tréninky, sledovat jejich reakce a spolupráci jak na hřišti, tak i mimo něj. Před druhým zápasem panovala nejistota a respekt ze soupeře FBK Valašské Meziříčí. Kluci však zachovali chladnou hlavu, vzali si rady trenérek k srdci a vzájemnou spoluprací dotáhli zápas k vítězství. Panovala tak skvělá nálada, kluci na hřišti makali, k vidění bylo hned několik povedených útočných akcí.

Zápasy proti Holešovu Blue a Slovácku Pink pro nás byly opět trošku náročnější. Kluci se nabažili vítězství proti Valašskému Meziříčí a mysleli si, že výhra přijde sama. Naštěstí kluci opět dali na rady trenérek, začali na hřišti makat, skvěle se vraceli do obrany a oba zápasy tak opět dopadly vítězstvím pro náš tým.

Musíme kluky pochválit za týmového ducha a bojovnost, kterou na hřišti po celou dobu turnaje předváděli. Víme, co potřebujeme zlepšit a na čem pracovat.

Trenérky Renata Jašková a Monika Mikšíková

 

BLUE

Turnaj v Otrokovicích pro kluky nebyl nic těžkého a bereme to jako přípravu na nadcházející květnový turnaj v Brně. Čekali nás 4 zápasy a to proti Panthers, Holešovu, Slovácku a Včelínu.

Včelín je tým, který v minulosti dokázal trestat naše chyby, na kterých jsme ale od té doby zapracovali. A na výsledku to bylo znát. 

Běžně hrajeme se Včelínem velmi těsné zápasy, které doposud pokaždé končily remízou. Dnes tomu však bylo jinak. Díky skvělému mentálnímu nastavení kluků jsme se vrhli na zápas jako nikdy. Kluci dali do tohoto zápasu opravdu všechno a výhru si s přehledem zasloužili. 

Další zápasy se nesly ve stejném duchu. Proti ostatním soupeřům kluci navázali výhrami. Poslední zápas ve mě zanechal lehce nahořklou pachuť, i když jsme vyhráli. Kluci jakoby zapomněli jak se florbal hraje. Ale to jim odpouštím díky skvělému výkonu nad Včelínem.

Trenér Martin Mračanský