FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Obě utkání U15 rozhodly až samostatné nájezdy

Obě utkání U15 rozhodly až samostatné nájezdy
​Ve víkendovém dvojzápase se utkal zlínský výběr do 15 let s brněnskými celky Buldoků a Gulliverů.

ZLÍN LIONS U15 vs. SOKOL BRNO I EMKOCASE GULLIVERS 4:3 pn. (2:0, 0:2, 1:1)

Před prvním utkáním byl sraz v brzkých ranních hodinách, abychom se po náročné cestě do Brna stihli projít a protáhnout nohy. Po povedeném vstupu Lvů do zápasu se pokaždé podařilo Guliverům vyrovnat a dostali jsme tak možnost si vyzkoušet samostatné nájezdy. V těch byli úspěšní všichni střelci celku z baťova města. Velmi kvalitní výkon odvedlo všech 15 borců na hřišti, včetně sebejistého Outraty v bráně. 

Branky (asistence): 3. Jan Vymazal (Macharáček), 6. Patrik Kresta, 25. Patrik Kresta (Tkadlec), rozh. náj. Martin Macharáček - 13. Kryštof Kronek, 15. Kryštof Kronek, 26. Jakub Polcar

V mezizápasové pauze jsme se vydali za poznáním do nedaleké hokejové haly, abychom naše hlavy nechali odpočinout od florbalu. 

ZLÍN LIONS U15 vs. BULLDOGS BRNO 3:4 pn. (0:1, 1:1, 2:1)

Proti domácím bulldogs jsme si vedli celý zápas velmi dobře. Hra byla rychlá a domácí nám dovolili klidnou rozehrávku na balonu. Bohužel se soupeři podařilo vstřelit branky vždy po našem tlaku a my jsme tak vždy jen dotahovali. Naši aktivitu snášeli buldoci z Brna natolik špatně, že nám jejich nedisciplinovanost dovolila hrát hned 3 přesilové hry. Ty nám pomohly tlak vygradovat vždy natolik, že brněnští po dvou minutách ve čtyřech hráčích velmi těžce oddychovali na střídačce. I přes to, že soupeř po celou sezonu dominoval, se nám podařilo v mnoha aspektech soupeře přehrávat a získávat balonky buď v útočném, nebo středním pásmu. Zápas musely i v tomto případě rozhodnout samostatné nájezdy, ze kterých tentokrát vyšel lépe soupeř. Po zápase jsme věděli, že naše předvedená hra byla skvělá a nebýt smolného vyloučení na konci utkání, dokázali bychom urvat koncovku a zcela jistě zvítězit. 

Branky (asistence): 3. Dennis Boleloucký, 15. Marek Mattes, 29. Vojtěch Zach, rozh. náj. Petr Úlehla - 22. Jakub Pavel (Martinek), 28. Martin Čuba (Tkadlec), 30. Matěj Tkadlec

Sladkou tečkou po turnaji v prvním koši byla oslava narozenin Kuby Kurtina, který napekl lahodné věnečky a podělil se se svým týmem. Děkujeme i rodině Tkadleců za vypěstování banánů, se kterými byla regenerace po turnaji o to lehčí. 

hodnotil trenér Honza Vondřejc