FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Elévci v Holešově

Elévci v Holešově
Po více než měsíční pauze jsme vyrazili do Holešova. Někomu prospěla, někomu nikoli.

BLUE

Na turnaji v Holešově odehráli kluci utkání s týmy Panthers Otrokovice White, Slovácko Black, Holešov Blue (kde nastalo pár nepříjemností) a hlavně kvalitní zápas proti Včelínu.

Zápasy s Pantery i Slováckem se odehráli ve stejném duchu. Kluci s přehledem zápas ovládali, určovali tempo a tak oba vyhráli. Dále nás čekal domácí Holešov. Tento zápas byl zajímavý, protože Holešov určitě není tým, který by nám měl způsobovat jakýkoli problém. Předchozí turnaje jsme se o něj bez problémů postarali, avšak tento turnaj mi jako trenérovi připomněl v určitých směrech moji vlastní kariéru a naši tradici "prospání první třetiny". Kluci tento špatný zvyk vzali na další úroveň a začali hrát až kolem poloviny druhé půlky. Do té doby byl zápas vyrovnaný. Pak se ale Honza Papežík zamotal do soupeře, který následně vstal a dokonce ho dvakrát udeřil do ledvin. Byl jsem velice překvapen, když poté Holešov obdržel nájezd na naši bránu. Po debatě s rozhodčím jsme taktéž dostali nájezd, který nebyl proměněn. Od tohoto momentu kluci konečně začali hrát. Góly začali padat každou půl minutu, jak jsme zvyklí. Filda Janča dokonce vstřelil Hattrick během jednoho střídání.

Nakonec nás čekal zápas proti Včelínu, proti kterému máme historii remíz. A nebylo tomu jinak ani tentokrát. Za tuto remízu jsem ale radši, než za výhru, protože po prohře, resp. remíze si kluci uvědomí, že na nadcházející turnaj v Brně je ještě mnoho práce před námi.

WHITE

Turnaj nám začal slibně. První dva zápasy proti Slovácku (místo chybějícího H1) a Holešovu white jsme se celkem s přehledem ujali vedení, a to si do konce zápasů kontrolovali. Kluci na hřišti běhali, obránci posouvali hru dopředu a lajny fungovaly jako dobře seřízený stroj.

Pak začal třetí zápas proti FBK Valašské Meziříčí, které přijelo ve třech. Už na první pohled bylo jasné, že se začne svižně a ValMez zúročí zkušenosti z mladších žáků. Nicméně předchozí úspěchy vzaly za své. Místo běhání se dobíhalo, obrana se místo svého úkolu tlačila dopředu a pokud ne, tak stála jak kuželka a soupeř si v podstatě dělal co chtěl. Tato prohra byla bohužel zasloužená.

Poslední zápas proti FBC Slovácko pink se nesl v obvyklém duchu, když přijedou nové dívky. Tip pro ty, co topí dřevem – přivezte, nasekají. Kluci byli tak znechucení, že se rozprchli a nestihli jsme společné foto.