FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Muži zakončili sezonu vítězně

Muži zakončili sezonu vítězně
Mužský A-tým odehrál o víkendu poslední zápas letošní sezony proti týmu SK K2 Prostějov.

ZLÍN LIONS vs. SK K2 PROSTĚJOV 6:4 (0:1, 1:2, 5:1)

Úvod utkání byl z obou stran spíše opatrný a oběma týmům chvíli trvalo než se dostaly do zápasového tempa. Ačkoliv se na obou stranách urodilo několik šancí, v síti skončila jen jediná. Po první třetině svítil na tabuli stav 0:1 pro hosty. 

Na začátku druhé třetiny dostali Lvi šanci vyrovnat skóre v přesilové hře. Ta však úspěšná nebyla. Ve vlastním oslabení se naopak prosadili hosté a zvýšili na 0:2. Prostějovští následně přidali další přesnou trefu a v půli utkání vedli již 0:3. První přesný zásah si Lvi připsali až v 34. minutě, kdy se prosadil střelou Javořík. Nic dalšího se do konce druhé části nestalo a hosté tak šli do šatny s dvoubrankovým vedením (1:3).  

Do poslední třetiny se za podpory domácích fanoušků pustili muži s velkým odhodláním utkání otočit. A hned po 26 vteřinách došlo k snížení, když střelu Horníka dorazil Baroň. A za další minutu již bylo vyrovnáno. Druhou branku v zápase přidal přesnou střelou Baroň. Ve 49. minutě si prostějovští vzali vedení zpět, ne však na dlouho. Za další tři minuty totiž dotlačil míček za brankovou čáru Kořének a bylo srovnáno (4:4). Čtyři minuty před koncem se zlínským naskytla skvělá příležitost zvrátit stav utkání na svou stranu v dvojnásobné přesilovce. A podařilo se. Díky šťastnému odrazu od nohy jednoho z hráčů Lvi nabídnutou přesilovku využili a dostali se do vedení 5:4. Prostějovští se v závěru pokusili vyrovnat, ale bez úspěchu. Dvě minuty před koncem pojistil výhru svou třetí brankou v utkání Baroň. Muži se tak rozloučili s touto sezonou výhrou 6:4. 

Již před utkáním však bylo jasné, že se mužům nepodaří probojovat na třetí místo zaručující účast v play-up o postup do Národní ligy a tak pro ně tímto utkáním letošní sezona skončila. 

Branky (asistence): 34. Adam Javořík (Baroň), 41. Michal Baroň (Horník), 42. Michal Baroň (Koňařík), 52. Michael Kořének (Koňařík), 57. Libor Čmela (vl. gól), 59. Michal Baroň (Horník) - 14. Stanislav Elsner, 24. Libor Čmela, 26. Jan Smička, 49. Michal Konečný

Sestava: Bartík, Šauer - Kořének, Koňařík, Malošík, Chalabala, Filka, Javořík, Zdražil,. Baroň, Horník, Samohýl, Freml, Žáček