FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Starší žáci si doma připsali 2 vítězství

Starší žáci si doma připsali 2 vítězství
Starší žáci se o víkendu na domácí půdě utkali s Uherským Brodem a Hodonínem.

ZLÍN LIONS vs. 1. AC UHERSKÝ BROD 17:2 (1:6, 1:6, 0:5)

Úvodní střetnutí proběhlo proti soupeři z Uherského Brodu. Hned od začátku utkání jsme věděli, že nás soupeř nepřekvapí ničím novým a my si tak můžeme dovolit tvořit hru a určovat tempo, jak se nám zlíbí. Na klucích je vidět velký pokrok oproti začátku sezony. To dosvědčuje i fakt, že tento brodský beton postavený na vlastní polovině se nám povedlo bez problémů překonávat a skoro každé střídání skončilo střelou nebo pěknou akcí. 

ZLÍN LIONS vs. ŠSK ZŠ OČOVSKÁ HODONÍN RED 9:5 (3:3, 3:1, 3:1)

Druhý zápas byl již o něco vyrovnanější. Hodonín má velmi šikovné a rychlé hráče, kteří dokázali potrápit zlínskou defenzívu. V průběhu utkání jsme ale dominovali hrou na balonku a Hodonín tak mohl hrozit pouze z našich chyb. Musím kluky moc pochválit za předvedený výkon a klidnou hlavu, kterou udrželi v průběhu druhého utkání. 

Myslím si, že vzhledem k průběhu utkání a volnějšímu přístupu od rozhodčích, nás tento zápas mnohé naučil. Pořád je ale na čem pracovat, a tak se konečně těšíme na vyrovnanější soupeře do prvního koše, kteří nás prověří daleko víc. 

K vůbec první zkušenosti na lavičce coby trenér se vyjádřil dlouhodobě zraněný hráč dorostu Pepa Nikolov, který nyní školí svěřence místo soupeřů na palubovce a vypomáhá tak kategorii starších žáků. „Byl to dobrý zápas. Jsem rád, že jsem mohl být zrovna u tak vyrovnaného utkání a neskončilo to rozdílem třídy. Těší mě, že si moje rady berou kluci k srdci. Zápas mě hodně obohatil a dal mi další pozitivní impulz do následujících tréninků."

Výběr U15 reprezentovali: Outrata, Váňa - Macharáček, Baťa, Pavel, Zapletal, Tkadlec, Kresta, Kurtin, Martínek, Vymazal, Malaník, Skopalík, Večeřa.