FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Report: Víkendová derby mužů proti Vsetínu

Report: Víkendová derby mužů proti Vsetínu
O víkendu odehrál mužský A-tým dvě utkání proti Vsetínu. Nejprve vycestoval v sobotu na horkou půdu sportovní haly Na Lapači a o den později sehrál odvetné utkání před domácími diváky na hale střední průmyslové školy.

FLORBAL VSETÍN vs.  ZLÍN LIONS 5:7 (2:0, 3:3, 0:4)

První letošní měření sil mezi Zlínem a Vsetínem proběhlo až tento víkend v rámci dohrávky odloženého 11. kola. Derby víkend tak začal prvním zápasem na půdě Vsetína. 

V úvodní dvacetiminutovce se oba týmy spíše hledaly a teprve se dostávaly do tempa hodného regionálního derby. Vlažnější první třetinu nakonec díky dvěma vstřeleným brankám vyhráli domácí a šli tak do šatny s vedením 2:0. 

Na začátku druhé třetiny snížil stav na rozdíl jedné branky (2:1) přesnou střelou Freml. Další přesné zásahy ale přidávali domácí a díky tomu se dostali v polovině utkání do vedení 5:1. Až za tohoto stavu přepnuli Lvi na vyšší rychlostní stupeň, zlepšili svůj výkon a začaly se dít věci. Muži během 18 minut obrátili skóre utkání z 5:1 na 5:6. Hlavním strůjcem obratu se stal útočník Michal Baroň, který se blýskl 5 góly v řadě za sebou. Vsetínští se ještě pokusili v závěru ve hře bez brankáře vyrovnat, ale bez úspěchu. Do prázdné brány naopak pečetil výhru Lvů Vodica. 

Branky (asistence): 4. Tomáš Zubek, 11. Tomáš Zubek, 24. Patrik Seevald, 30. Lukáš Adámek, 32. Jiří Vaculík - 23. Jan Freml (Malošík), 37. Michal Baroň (Vodica), 39. Michal Baroň (Kořének), 53. Michal Baroň (Horník), 53. Michal Baroň (Horník), 55. Michal Baroň (Javořík), 60. David Vodica

Sestava: Šauer - Horník, Kořének, Javořík, Baroň, Chalabala, Vodica, Kresa, Malošík, Filka, Zdražil, Valůšek, Samohýl, Freml, Svoboda

ZLÍN LIONS vs. FLORBAL VSETÍN 6:11 (0:2, 3:6, 3:3)

Odvetné domácí utkání odehráli muži před početnou diváckou kulisou i díky hojné návštěvě mladých Lvíčat, která si užila společný nástup na hřiště společně s muži a vlastní minizápasy o přestávkách mezi třetinami. 

Zlínští Lvi vstoupili do utkání lépe, vytvořili si několik brankových příležitostí, ale ani jednu z nich se jim proměnit nepodařilo. Byl to naopak soupeř, kdo využil své šance a stejně jako sobotní utkání vyhrál první třetinu poměrem 0:2.  

Ve druhé třetině již začalo padat více branek. Do 30. minuty se povedlo oběma týmům dvakrát rozvlnit síť soupeře. Stav v půli utkání tak byl stále přívětivější pro hosty, kteří vedli 2:4. Místo dalších úspěšných pokusů Lvů ale přišly další 4 přesné zásahy vsetínských. Po dvou třetinách tak odskočili hosté na rozdíl 5 branek. 

V sobotním utkání dokázali muži smazat čtyřbrankové manko a tak v podobný počin všichni doufali i v tomto utkání. Ačkoliv muži snížili skóre zápasu díky druhým trefám Veselého, Jiříčka a Javoříka na 6:9, obrat se tentokrát nekonal. Vsetínští dobře bránili, blokovali střely Lvů a další zdramatizování nepřipustili. V závěru navíc pečetili gólem do prázdné brány na konečných 6:11. 

Oběma týmům se podařilo zvítězit na půdě soupeře a bilance ze vzájemných zápasů tak zůstala i v letošní sezoně vyrovnaná 1:1.  

Branky (asistence): 24. Adam Javořík (Horník), 31. Adam Jiříček, 37. Jan Veselý, 50. Jan Veselý (Vodica), 54. Adam Jiříček (Veselý), 57. Adam Javořík (Kubíček) - 8. Lukáš Adámek, 12. Patrik Seevald, 23. Filip Vaculík, 25. Robin Macek, 32. Patrik Seevald, 34. Patrik Seevald, 38. Tomáš Březík, 40. Lukáš Adámek, 49. Tomáš Březík, 57. Filip Vaculík, 60. Tomáš Březík

Sestava: Škrobák, Bartík - Baroň, Kořének, Horník, Javořík, Vodica, Kubíček, Veselý, Malošík, Chalabala, Filka, Zdražil, Valůšek, Samohýl, Jiříček, Žáček

FOTOGALERII z domácího utkání si můžete prohlédnout zde: 
https://www.flickr.com/photos/162509204@N05/albums/72177720296872364