FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Elévci na domácí půdě

Elévci na domácí půdě
V neděli odpoledne jsme se sešli na Strojárně k domácímu turnaji. Počty hráčů se nám ztenčili, ale pomohli nám z přípravky Tonda a Mikuláš, kteří neměli dost z dopoledne a sami se přihlásili o porci navíc. Za jeden chybějící Holešov postavilo náhradu FBC Slovácko, takže i tento problém vyřešen. No a došlo i na premiéru trenér coby záskok za rozhodčího, přijel jen jeden a až z Brna.

WHITE

Když to shrnu, začátek super ale s pokročilým časem, i přes přestávku 2 zápasy (nebo možná proto) nám značně drhlo střídání. Toho soupeři, zejména Orel Uherský Brod, zdatně využívali. Beru to jako slabší chvilku týmu, která občas prostě nastane.

Jinak za hru je třeba kluky pochválit. Po sehrání se s nováčky a ujasnění si na jakou roli mám / či chci mít (nelze se drát do útoku, když se nevracím…) to bude klapat jako minulý turnaj, kde zastupující trenér pěl na kluky samou chválu.

Vypíchnul bych gólmany – hooodně tým podrželi a byl na nich vidět pokrok v tom, jak nedostávat zbytečné góly (kolem tyčky apod.). To, že soupeři mívali nájezdy 2 na 1, je starost jiných na tom zapracovat.

BLUE

Opět v malém počtu 4+1 jsme se vrhnuli na již zmíněný turnaj na Strojárně, alespoň na první dva zápasy.

Poté se k nám připojili Domča a Filda, kteří museli pomoct na turnaji mladších žáku. Filda stihl hattrick, pokračoval rozjetý z turnaje mladších žáků kde s nimi začal.

Avšak ne pouze on, ale i Kryštof. Ten přes celý turnaj vymetal bránu neskutečnými střelami. Z rohu, z půlky, přes hráče, nezáleželo na tom, protože Kryštof si našel cestu ke gólu.

Ostatní kluci odvedli taky skvělou práci, zejména Toby, který i přes svůj malý vzrůst málem házel kluky z druhého týmu přes mantinel a nenechal soupeře k míčku na naší půlce ani čichnout.