FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

PANTHERS CUP 2022 - mladší žáci

PANTHERS CUP 2022 - mladší žáci
O víkendu se uskutečnil v Otrokovické hale na Štěrkovišti nultý ročník PANTHERS CUP 2022 v kategorii mladších žáků.

Rádi jsme přijali pozvání od klubu PANTHERS Otrokovice na možnost porovnání našich mladších žáků s týmy z jiných regionů a to BIVOJ Litvínov a 1SC TEMPISH Vítkovice pravidelných finalistů turnajů HUMMEL OPEN GAME a PRAGUE GAMES. 

Turnaj začal pro Liony zápasem s pro nás herně neznámým soupeřem 1. SC TEMPISH Vítkovice. Dobře organizovaný soupeř nás rychlostně od začátku přehrával a při hře nahoru dolů vkládal do hry i naučené taktické zkušenosti podpořené individuální dovedností, což nám zpočátku dělalo velké problémy. Po přestávce, kdy kluci začali srovnávat tempo hry a osmělili se, i ty góly se dostavily. Ale notně zkušenější soupeř si výhru pohlídal. 

Druhé utkání s rivaly z PANTHERS Otrokovice se neslo v klasickém duchu přestřelky, kdo dá více gólů a i tak vypadala hra na hřišti. Prakticky se nebránilo a hra se musela divákům líbit. Tentokrát byl soupeř šťastnější. Druhá prohra dne. 

Do třetího zápasu jsme nastoupili na soupeře BIVOJ Litvínov po delší pauze, kterou jsme věnovali rozboru neúspěchu předešlých utkání. Soupeř z druhé strany republiky posílen remízou s 1. SC TEMPISH Vítkovicemi čekal jistou výhru, ale vše bylo jinak. ZLÍN LIONS jako úplně jiný tým vlétl na hřiště a začal diktovat tempo hry, nasázel 3 rychlé góly a BIVOJ nevěděl, co se děje. Po pauze se soupeř otřepal z prvotního šoku a drobně korigoval výsledek. Týmově hrající LVI si však výhru nenechali vzít a ukázali, že to taky umí hrát. 

Po základní části turnaje jsme sice skončili na posledním místě, ale s hlavami nahoře, že jsme schopni porazit kohokoli, když to všechno "klapne" jak má. Do rozhodující části turnaje jsme vstupovali s prvním týmem základní části 1. SC TEMPISH Vítkovice. Zadání bylo jasné, kdo vyhraje, hraje finále o 1. místo! 

Lvi vstoupili do utkání sebevědomě a ujali se vedení, zaskočený soupeř se snažil srovnat skóre, ale naopak inkasoval další branky. Lvi předváděli krásný florbal, podpořený týmovým duchem a obětavostí jít do každého míčku, souboje, blokovali střely. I rodiče je nepoznávali, jezdili, jak se říká tzv. po zadnici! 1. SC TEMPISH dotahoval, co mu síly stačily, ale vždy když srovnal skóre, vzápětí si LVI vzali vedení zpátky. Viděli jsme i trestné střílení z hole Fildy (věkem ještě elévek), který mazácky zavěsil míček do branky. Hra se musela líbit, i na tribunách to jen hučelo. Drama pokračovalo a LVI sahali po senzačním vítězství. Bohužel v poslední minutě dokázal soupeř šťastným gólem odrazem od noh bránícího hráče a brankáře vyrovnat. Utkání dospělo do nájezdů. Napětí v hledišti se dalo krájet. Bohužel byl soupeř v této dovednostní soutěži lepším a poměrem 4:5 vyhrál a odsoudil tak LVI na boj o 3. místo. Hráči byli zklamaní, ale neměli se za co stydět. Výkon předvedli PARÁDNÍ!

Zápas o třetí místo opět s BIVOJEM Litvínov ukázal zkušenost a připravenost hráčů soupeře. Tentokrát již nic nepodcenili a notně vyšťavené LVI porazili a dokráčeli si pro 3. místo. Turnaj ukázal, že když dáme do boje vše, srdíčko, dovednost i týmového ducha, tak dokážeme hrát proti jakémukoli soupeři. 5 utkání za den po vánoční přestávce bylo na kondici znát, ale na tom zapracujeme. :)

Děkujeme PANTHERS Otrokovice za pozvání a těšíme se na další ročník!

Fotogalerii z turnaje naleznete ZDE