FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

A-tým mužů podlehl Šumperku

A-tým mužů podlehl Šumperku
Mužský A-tým se v prvním zápase tohoto roku střetnul na venkovním hřišti se silným Šumperkem, který měl před zápasem se Lvy šňůru devíti vítězství v řadě.

ASPER ŠUMPERK vs. ZLÍN LIONS 14:7 (4:3, 6:0, 4:4)

Muži se podruhé v sezoně utkali se svým neoblíbeným soupeřem ze Šumperku. Tradičně bohaté utkání na branky se odehrálo i tentokrát. A opět bohužel lovili vícekrát míček ze své sítě zlínští Lvi. 

Začátek zápasu jako ze špatného filmu. Již ve třetí minutě svítilo na tabuli skóre 3:0 ve prospěch Šumperku. Po hrozivém úvodu se muži probudili a postupně v 1. třetině převzali iniciativu a byli lepším celkem. To mělo také za následek vyrovnání stavu utkání ve 14. minutě na 3:3. Těsně před koncem se však opět prosadili domácí a do šatny tak šli s vedením 4:3. 

Ve druhé třetině zlínští Lvi nedokázali navázat na výkon z první třetiny a aktivní hru, která dělala domácím v první části potíže. Ti tak měli více času na své kombinace a druhou třetinu ovládli poměrem 6:0. Stav před poslední třetinou tak byl 10:3 ve prospěch šumperských.

Lvi se v poslední dvacetiminutovce pokusili s nepříznivým výsledkem ještě něco udělat, ale v 10 členné sestavě již na větší zdramatizování výsledku nezbyly síly. Čtyři vstřelené branky na obou stranách měli za následek konečné skóre zápasu 14:7. Šumperští si tak připsali v zápase se Zlínem již 10. výhru v řadě za sebou. 

Branky (asistence): 10. Michal Samohýl (Malošík), 12. Michal Baroň (Vodica), 14. Michal Samohýl (Holiš), 46. Michal Samohýl (Holiš), 49. Jakub Žáček (Baroň), 51. Pavel Malošík (Kořének), 55. Martin Filka (Horník) - 1. Jan Mannl, 2. Ondřej Mrázek, 3. Daniel Venouš, 19. Jiří Trávníček, 22. Michal Šíma, 24. Jan Mannl, 32. Jiří Trávníček, 32. Jiří Trávníček, 33. Matyáš Zapletal, 40. Ondřej Vlček, 50. Jan Mannl, 50. Jiří Trávníček, 50. Ondřej Kováč, 60. Michal Šíma; vyloučení: 0:2; využití: 2:0; zásahy brankářů: Martin Malínek 22 - Jaroslav Bartík 11, Jan Šauer 14

Sestava: Bartík, Šauer - Baroň, Žáček, Vodica, Horník, Filka, Holiš, Malošík, Samohýl, Kresa, Kořének

Další utkání odehrají zlínští Lvi na domácí půdě v sobotu 15. ledna od 16:00 hod. proti Přerovu.