FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Dorostenci doma vítězní

Dorostenci doma vítězní
Minulou sobotu se odehrálo další kolo 1. ligy dorostenců. Po nevydařených turnajích před Vánoci jsme spadli do třetího koše a kluci tak měli o motivaci postaráno.

Zlín Lions - Panthers  Otrokovice  7:3

V derby jsme po pěti minutách ujali vedení a kluci tak mohli v klidu pracovat na založení útoku a dobývání branky Panterů. V útočném pásmu soupeře jsme však byli bezzubí a když se soupeři podařilo stáhnout výsledek na rozdíl jedné branky dostalo utkání nový náboj. Pak na sebe zodpovědnost vzal první útok a zejména Ondra Balner byl doslova k nezastavení. Pantery jsme nakonec porazili a připsali si důležité tři body do tabulky. 

FBS Olomouc - Zlín Lions 2:6

S Olomoucí jsme taky dobře začali a ujali se vedení po brance Fronty Tvrdoně. Soupeř se ještě dvakrát dokázal dotáhnout na rozdíl jedné branky, ale v pohodě hrající Franta Tvrdoň s Balnysem si vzali utkání do své režie a rozhodli o vítězství. Skvělý výkon podal v první části Kristián Moudrý, z něhož byli hráči Olomouce zoufalí. 

Sestava: Moudrý, Drábek, Klímek, Bureš, Čeček, Nedbálek, Macharáček, Tvrdoň, Balner, Rebroš, Rek, Hala, Farník, Pavel, Fabrika, Martinek, Čuba

Sice jsme v obou utkáních zvítězili, ale je třeba zapracovat na kombinacích v útočném pásmu soupeře, kde máme problém. Skvělou zprávou jsou výkony obou brankářů, kteří se po přesunu Lukáše Slováka do juniorky stávají oporami a kluci se na ně mohou spolehnout. Do dalšího domácího dvojzápasu zapracujeme právě na hře v útočném pásmu a těšíme se na návrat kapitána Kuby Víta do hry. 

utkání hodnotil Matěj Koňařík