FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Poslední letošní turnaj starších žaček ve Znojmě

Poslední letošní turnaj starších žaček ve Znojmě
Na poslední letošní dvojzápas jsme vyrazili do Znojma, kde nás čekali soupeři z K1 Florbal Židenice a FBŠ Hattrick Brno.

ZLÍN LIONS vs. K1 FLORBAL ŽIDENICE 3:2

Jako první soupeř dne nás čekalo družstvo K1 Florbal Židenice. Složení týmů co do dovednosti bylo podobné a to slibovalo vyrovnaný zápas, což se také potvrdilo. První gól padl až v čase 8:55 z hole soupeřek po závaru před naší brankou, kdy to vypadalo spíše na šermířské cvičení než florbalovou dovednost (stav 0:1). Do první pauzy se již nic podstatného nestalo. 

O pauze proběhla krátká taktická porada. Hráčky dostaly do další části zápasu úkol zvýšit důraz před brankou  a snažit se o rychlý přechod na polovinu soupeře za přispění dlouhých výhozů od brankářky. Realizace tohoto plánu byla rychlá a v čase 12:13 po dlouhém výhozu brankářky padla vyrovnávající branka z hole Denisy (stav 1:1). Pokračovala hra nahoru dolů, což se i divácky muselo líbit. V čase 18:29 jako přes kopírák padla druhá branka - výhoz brankářka Kačka a tentokrát střílející Anička (stav 2:1). 

Do třetí části holky nastupovaly ve zdánlivé pohodě, že mají utkání pod kontrolou, což podpořila rychlá branka v čase 20:26, kdy na útočnou polovinu zavezla míček Denisa a po přihrávce před bránu Zuzka zakončila k překvapení všech i brankářky soupeře „střelou/nestřelou“ šourajícím se míčkem do brány (stav 3:1). Holky z Židenic se však nevzdaly a dalším gólem v čase 25:36 z kategorie „velké štěstí – haluz“ se podařilo snížit (stav 3:2). Následoval Timeout soupeřek a závěrečný tlak, který jsme ustáli a po zásluze máme další 3 body.

FBŠ HATTRICK BRNO vs. ZLÍN LIONS 9:2

Po jednozápasové pauze jsme šli na utkání s neoblíbeným soupeřem FBŠ Hattrick Brno. Tak nějak se nám tyto zápasy nedaří pořádně uchopit a vyšší kvalita soupeře se vždy projeví. Holky nastupovaly s jasným úkolem, že to bude výsledkově lepší jak posledně a prodají, co se na tréninku naučily. Vstup do utkání opět stejný scénář, ačkoli jsme první gól dostali „až“ v čase 3:11 (stav 1:0), následně 4:25 (stav 2:0) a v čase 6:37 (stav 3:0). Holky rozladěné výkonem obou rozhodčích, jasně orientované v náš neprospěch ve stylu „dívám se jedním směrem“ dohrály první část s nechutí.

Po pauze, kde jsme si něco k tomu řekli, holky nastoupily do další části s tím, že zlepšíme pohyb a obrannou část, kde si premiéru v dresu LIONS odbyla Kika a za snahy dalších holek Nikči, Sáry i Zuzky zkusíme zlepšit práci před bránou, kde trvale stála na hraně a i za hranou malého brankoviště soupeřka z Brna. Další góly v naší síti v časech 11:40 (stav 4:0), 13:53 (stav 5:0), 14:15 (stav 6:0) a 15:49 (stav 7:0) se nesly ve znamení zavřených očí rozhodčích, kdy i po upozornění trenéra, ať začnou pískat „ROVINU“, že všechny 4 góly padly po stání protihráčky v malém brankovišti, se dostavila odpověď, že to nevadí, že tam neměla celou nohu a více či méně to byla lajna brankoviště?! Mám pochopení pro styl soupeře s clonícím hráčem před brankářem, ale v rámci pravidel. 

Do třetí části holky vstoupily s vědomím, že dáme alespoň čestný gól a nenecháme se znechutit výkonem rozhodčí. Když prohrát, tak čestně! V čase 20:41 vstřelila čestnou branku Denisa (stav 7:1). Hráčky Hattricku obdržený gól ještě více nabudil, ve stylu „pomstíme brankářku“ přidaly další góly v čase 22:10 (stav 8:1) a 24:53 (stav 9:1). LVICE nesložily zbraně a Denča za přispění Kristýnky přidaly i druhý gól v čase 29:50 na konečný stav 9:2. I přes nepříliš podařené utkání holky splnily cíl a výsledek je lepší jak posledně! 

Sestava Lvic: Káťa – Niky, Sára, Kika, Lucka, Zuzka, Denča, Anička, Míša, Krysti, Sofča.