FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

​Dorost v Havířově neporažen

​Dorost v Havířově neporažen
Dorostenci odehráli první prosincovou sobotu dva zápasy na turnaji v Havířově. Soupeřem jim byli florbalisté Šumperka a domácího Torpeda Havířov.

ASPER ŠUMPERK vs. ZLÍN LIONS 4:6 (0:2, 1:2, 3:2)

Do zápasu jsme vstoupili dobře a hned v první střídání jsme se dostali do vedení brankou Franty Tvrdoně. Když kluci na začátku druhé třetiny odskočili do vedení 3:0, poprvé se do naší branky postavil nový gólman Matěj Drábek, posila z kašavské bašty florbalu. V průběhu zápasu předvedl několik důležitých zákroků a kluky dokázal v důležitých chvílích podržet! Šumperku se sice podařilo korigovat a dotáhnout se dokonce na rozdíl jedné branky (3:4), ale kluci se pak dokázali znovu zkoncentrovat a zápas dovést do vítězného konce. Škoda spousty neproměněných šancí, zápas jsme mohli rozhodnout mnohem dříve.

ZLÍN LIONS vs. TORPEDO HAVÍŘOV 1:1 (0:1 ; 0:0 , 1:0)

Domácím se podařilo jít v sedmé minutě do vedení, když přihrávku zpoza branky dokázali dostat do naší sítě. Pak, když byli domácí florbalisté na míčku, hráli rozvážně a pomalou hrou mladé lvy ukolébávali.  V průběhu dalšího zápasu hrozili hlavně rychlými brejky, když trestali chyby v naší rozehrávce. Kluci bojovali, snažili se vytvářet si šance ale obětavě bránící Havířované spousty střel zblokovali a to, co prošlo, zneškodnil dobře chytající gólman nebo kluci nebyli schopni dostat do branky. Nakonec se přece jen podařilo ke konci třetí třetiny domácí obranu rozšroubovat a Adam Rek střelou do prázdné srovnal a zajistil tak konečnou dělbu bodů.

Sestava: Slovák, Drábek  - Bureš, Macharáček, Čeček, Nedbálek, Vít, Tvrdoň, Rek, Farník, Hala, Fabrika, Tkadlec, Kresta, Pavel