FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Elévci celodenně ve Valašském Meziříčí

Elévci celodenně ve Valašském Meziříčí
Cesta daleká, dopolední náplň poloviční, ještě že většina zůstala na odpoledne a to si pořádně užila. I s Kuřetem Fláknutým Cihlou k obědu.

Kvůli opatřením nám turnaje rozdělili na dopolední a odpolední část. Stává se bohužel jistotou, že jedna skupina bude hrát jen 2 zápasy. Krom odhlášeného týmu ještě jeden, kde i přes dostatek dětí na trénincích, neposkládá na zápas 2 týmy.  Jdeme tomu naproti, vykopli jsme nápad, že s ostatními týmy na místo odhlášeného by se poskládal smíšený z hráčů, co chtějí hrát celý den.

WHITE

Dopoledne nás k našemu nemilému překvapení čekaly jen 2 zápasy. Přeorganizovalo se to tak, že jsme je po příjezdu a rozcvičení sfoukli hned za sebou a pak 2,5 hod. čekali na první odpolední zápas, viz. foto v úvodu.

Sešlo se nás 5 z plánovaných 7. I tak oba zápasy probíhaly v poměrně svižném tempu, které určovali naši elévci. Zvolili opatrné pojetí hry, někdy až zbytečně čekali na naší půlce, než vyrazili vpřed. I tak se ale většina obou utkání odehrávala na polovině soupeře a rezignace na obranu se vyvažovala, naštěstí pro ně úspěšně, významně větším počtem gólů, než se inkasovalo od soupeřů. To ale neznamená, že soupeři rezignovali. Využívali až nechuti některých našich se vracet do obrany, ale tyto chyby se jim dařilo díky výkonům gólmanů trestat jen občas.

 

BLUE

Odpoledne již bylo daleko dramatičtější. Sešlo se nás vč. čtyř co zůstali celkem 10, tedy optimální velikost týmu. Kapitán, Domča, si zorganizoval lajny a rozcvičku. Od začátku se hrálo útočně. První zápas proti Otrokovicím byl zpočátku poněkud ospalý, ale plně v režii našich hráčů. To u druhého zápasu proti Včelínu na kluky čekalo sakra překvapení. Soupeř, byť v jen v 6 na hřišti si užíval v první polovině rychlých a úspěšných protiútočných akcí. Aby ne, když mu v tom nikdo nebránil… Kluci postupně pochopili oč jde a na co je upozorňuji. Tedy přešli na variantu 2 útočí a 1 jistí vzadu. Hned se situace otočila a podařilo se skóre dotáhnout na remízu. Za mne z trenérského pohledu nejlepší zápas dne – prošli si všemi fázemi vývoje zápasu. Ostatní dva zápasy si již pohlídali. Proti Holešovu to bylo spíše střelecké cvičení, i Pavel uspěl se svým umanutým, ne zrovna rychlým, zavážením kolem tyčky. Vsetín, jak jsem očekával, bylo vyrovnané a svižné přetahování o výsledek, kde jsme ale nakonec uspěli my.

 

Závěrem určitě nechci demotivovat, ale jsem rád, že se na turnaji nesešla skupinka TOP hráčů pohromadě. Kluci ukázali, že i tak dokáží zahrát kvalitní zápas a zabojovat o výsledek.