FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

U15 vyrazila v neděli do Brodu

U15 vyrazila v neděli do Brodu
Starší žáci U15 se v Brodě utkali se Slováckem a brněnskými Gullivery.

ZLÍN LIONS U15 vs. FBC SLOVÁCKO 20:0

V prvním zápase oslabené Slovácko nemělo síly vzdorovat a tudíž kluci lehce ovládli zápas a vyhráli.

ZLÍN LIONS U15 vs. GULLIVERS BRNO 3:4 sn.

Již když jsme jeli na halu, věděli jsme, že klíčový zápas nás bude čekat s Gullivery. Hrají dobrý florbal a tudíž jsme očekávali kvalitní špíl. Úvod vyrovnaného utkání patřil Lvíčatům, kdy Gulliverům zásluhou Vymazala a Večeři odskočili o 2 branky. Pouze jednou soupeři dokázali překonat skvěle chytajícího Outratu. Druhé dějství divákům nabídlo skvělý kombinační florbal z obou stran, ale bez koncovky v sítích brankářů. Třetí třetina již nabídla branky, když nejprve Radim Malaník skvěle umístěnou tečí zvýšil na 3:1 pro zlínské. Po tlaku a několika neproměněných šancích Lvů v závěru utkání Gulliveři srovnávají na 3:3 a jde se na nájezdy, ve kterých si lépe poradil brněnský soupeř. 

Do zápasů U15 poprvé naskočil hráč mladších žáků Lukáš Večeřa, který se podílel na nejedné brankové akci svých starších parťáků a věřím, že bude skvělým florbalovým příslibem do dalších let. Chtěl bych kluky pochválit za předvedenou hru. Ačkoli jsme nebyli komplet všichni hráli jako jeden. Makali do poslední minuty, na střídačce to žilo, všichni se hecovali a celkové pojetí zápasu mělo náboj. Věřím, že pokud si vše odnesou kluci i do následujícího víkendu, kdy se vracíme do Brodu vstříc dalším utkáním, vítězství nemá kam uhnout.

Sestava: Outrata, Vrlová – Macharáček, Baťa, Štěpaník, Zapletal – Vymazal, Kresta, Večeřa, Pavel, Riedl, Řehánek, Malaník