FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Dorostenci kousíček od skalpu Vítkovic

Dorostenci kousíček od skalpu Vítkovic
Opět do Olomouce vycestovali dorostenci, kteří tentokrát změřili síly s velmi kvalitními soupeři. V cestě klukům stály týmy 1. SFK Havířov a Vítkovice. Oba praktikují technický florbal a bylo se na co těšit.

Zlín Lions - 1. SFK Havířov 8:5

Havířov je znám tím, že jeho hráči chtějí hrát technický florbal a na tento zápas jsme se moc těšili. Soupeř ukázal své kvality hned na začátku, kdy nás několikrát vykombinoval až do prázdné brány. Ale vždy se soupeři do cesty postavila zeď jménem Lukáš Slovák, který chytal ve velké formě. Nakonec to byli naši kluci, kteří dokázali ještě v první třetině odskočit na rozdíl tří branek. Havířov však nepolevil snížil na rozdíl jedné branky. Rozhodující náskok si však kluci vypracovali na konci druhé třetiny, kdy borci z druhé lajny vstřelili dvě branky a těžké utkání se nám podařilo dovézt do vítězného konce. 

Zlín Lions - 1. SC Tempish Vítkovice 4:5 

Do utkání kluci vstoupili namotivováni poprvé v historii Vítkovice porazit. Výhra, ale i remíza by pak znamenala postup do prvního koše. Byly to však Vítkovice, kdo se jako první prosadil. V přesilovce se trefil Slončík. Severomoravské byli častěji na míčku a tentokrát jsme to byli my, kdo hrozil z brejkových situací. V polovině zápasu jsme se dostali poprvé do vedení, ale soupeři se podařilo vyrovnat a v zápětí odskočil o jednu branku. V poslední části hry se po krásné kombinaci prosadil Venca Čoček a když vstřelil Franta Tvrdoň další branku, začali jsme věřit ve vítězství...ovšem Vítkovice na konci zápasu ukázaly svou sílu, nejprve v šesti hráčích dokázaly vyrovnat a nakonec i dvě sekundy před koncem zápasu ze šťastné akce utkání otočit a zvítězit. 

Sestava: Slovák, Bureš, Klimek, Čeček, Rebroš, Vít, Balner, Tvrdoň, Rek, Hala, Farník, Fabrika 

"Na turnaj jsme odjížděli v plné sestavě, což se projevilo na předvedené hře. Potvrdili jsme si, že můžeme hrát vyrovnané zápasy s nejlepšími týmy. Mrzí rozhodně konec zápasu s Vítkovicemi, který jsme nezvládli. Zůstáváme ve druhém koši a těšíme se na dva výjezdy do Havířova", ohlíží se za víkendem v Olomouci Matěj Koňařík.