FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Elévci odehráli domácí turnaj

Elévci odehráli domácí turnaj
Kategorie elévků se o víkendu představila na domácí půdě.

Domácí turnaj proběhl v několika znameních:

- vypadly 2 týmy, z toho jeden z části a na poslední chvíli. Zde chceme poděkovat Vsetínu za záskok za jeden tým a tím udržení aspoň 3 zápasů pro každý z týmů. Vsetíňáci si pořádně mákli a řekl bych, že si tento turnaj pořádně užili. Díky!

- vzhledem k tomu a nějaké chybě při úpravě rozlosování týmů ze strany svazu nastal naprostý chaos v elektronických zápisech... Ale díky účasti 2 našich trenérů jsem měl prostor to dát ve spolupráci s trenéry ostatních týmů dokupy a na průběhu to nebylo znát.

- naše nová trenérka Petra Ježová si v rámci vycházek se zafačovaným kotníkem odbyla svou premiéru na lavičce týmu WHITE. Jak sama konstatovala – velmi užitečné pro následující tréninky.

- z WHITE do BLUE jsme udělali jeden přesun viz. níže. Řekněme, že když rutina na čepeli bude na aspoň polovině zápalu a bojovnosti, máme dalšího adepta na hostování v mladších žácích. 

WHITE

Do prvního zápasu se SVČ Včelín jsme naběhli - ne moc šťastně. Ačkoliv to vypadalo, že soupeře s přehledem, i s větším počtem hráčů na střídání přehrajeme, tak nám něco chybělo. To něco byla bojovnost, rychlost a lepší reakce, se kterou nás právě soupeř přehrál. A i když jsme několik branek trefili, tak tento zápas jsme prostě prospali.

Nicméně do dalšího boje proti týmu Florbal Holešov jsme se poučili a na soupeře naběhli, jak se patří. Kluci dávali góly jako na běžícím páse. Velmi se projevila týmovost, kdy kluci komunikovali, snažili se nahrávat, zvedat hlavy, a dokonce si i sami hlídali střídání. Výhra byla tedy zasloužená.

Poslední zápas byl velmi svižný. PANTHERS OTROKOVICE WHITE nám dávali náležitě najevo, co chtějí. Nenechávali nám prostor, stříleli, co se dalo. Ale my jsme nenechali zahanbit a v půlce zápasu, kdy zápas byl, jak se říká nahoru a dolů, jsme skóre dohnali. Bohužel nátlak soupeře byl silnější. Ze zápasu jsme si ale odnesly to, že zápas není prohraný, dokud rozhodčí nepískne konec.

Chtěla bych především poděkovat a pochválit výkon Alexe, který nám v brance moc pomohl, a jeho mrštnost mnohokrát soupeře zastrašila. Na závěr děkuji celému týmu za jejich bojovnost, byla jsem velice překvapena, jaké akce kluci dokážou vymyslet.

Hodnotila trenérka Petra Ježová

 

BLUE

Kvůli neúčasti několika týmu kluci hráli pouze tři zápasy, a dva dokonce proti stejnému soupeři. První zápas se odehrál proti Vsetínu, zápas se místy měnil v hokejové utkání než florbalové. Někteří hráči se nechali maličko unést, jako například Domča, který šel do každého souboje. Cena však byla to, že většinu zápasu trávil spíše na zemi než na nohách. První zápas byl od kluků velice nevyrovnaný, a proto nám padlo několik gólů, které však zmizely v porovnáními s našimi góly.

Druhý zápas se odehrál proti FbC Orel Uherský Brod a z části připomínal první turnaj, kluci měli bodovou volnost, a tak jsem jim dal i volnost na hřišti. Zjevily se divy, jako například Filda v obraně, což je opravdu nevídané. V zápasu nechyběly neskutečné zákroky našeho gólmana Vojty Orsavy a jako nejvyšší bod zápasu, si dal nováček v Blue sestavě Honza Papežík svůj první gól sezóny.

Ve třetím zápase jsme opět hráli proti Vsetínu, který zaskakoval za tým, co na poslední chvíli nedorazil. Třetí zápas vypadal stejně jako první, až na to, že jsme spravili obranu a zařadili i nahrávky.

Hodnotil asistent trenéra Martin Mračanský