FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Ženy i v oslabené sestavě bez porážky

Ženy i v oslabené sestavě bez porážky
​Nejstarší kategorie ženské složky odehrála poslední víkend turnaj v Rousínově, kde vinou různých absencí a nemocí odjela pouze s 8 hráčkami do pole a nečekal je lehký úkol, neboť jejich soupeřkami byl Uherský Brod a brněnské Shooters Beta.

1.AC UHERSKÝ BROD vs. ZLÍN LIONS 4:5

V prvním zápase nás čekal známý soupeř s bývalými spoluhráčkami a blízký soused v tabulce. Věděli jsme, že nás nečeká nic lehkého, zvlášť v takovém počtu, ale soupeř na tom byl podobně a tak to vypadalo na vyrovnané utkání. Od začátku zápasu jsme byli aktivnější, hráli jsme na míčku a to, co jsme chtěli. Chyběla tomu ale přesnější koncovka. Až minutu před koncem 1.třetiny se povedlo skórovat Zuzce Lukovicsové, jejíž přesné nahození z půlky skončilo až v bráně. Nástup do druhé třetiny se nám však naopak vůbec nepovedl. Už po deseti sekundách bylo srovnáno a o minutu později už soupeřky dokonce vedly. Nenechali jsme se ale rozhodit a o chvíli později bylo opět srovnáno, když nabídnutou šanci v podobě trestného střílení využila Emma Sýkorová. Druhá půlka této třetiny se odehrávala v podobném duchu nahoru a dolů. Soupeřky se dostaly znovu do vedení, které se ale povedlo opět dotáhnout, tentokrát díky Lindě Pospíšilové. Už to vypadalo, že se půjde do poslední třetiny za vyrovnaného stavu, ale pouhou vteřinu před koncem jsme znovu inkasovali. Ani tohle skóre nás však nezlomilo a pokračovali jsme v předváděné hře, které však chyběla přesná koncovka. To se naštěstí změnilo. Po začátku třetiny dokázala srovnat Adéla Šebestová a čtyři minuty před koncem otočila průběh zápasu na naši stranu Aneta Krajčová. I přes závěrečný tlak a hru v šesti se nám tento stav povedl ubránit a my tak mohli slavit první výhru nad Brodem i na turnaji. Díky této výhře jsme také přeskočili našeho soupeře a posunuli se na druhé místo v tabulce.

Branky a asistence: Lukovicsová (Pavlicová), Sýkorová (z nájezdu), Pospíšilová, Sýkorová (Machů), Krajčová (Machů)

ZLÍN LIONS vs. SHOOTERS BETA 3:3

Ve druhém zápase nás čekal soupeř z opačného konce tabulky, avšak soupeř nebezpečný a ve větším počtu. Opět se nám však povedlo být tím týmem, který určuje hru a je na míčku a byli jsme za to odměněni hned na začátku, kdy jsme šli do vedení zásluhou Anety Krajčové. Soupeřkám se podařilo srovnat, ale první třetina nakonec patřila nám, neboť chybu hostující brankářky potrestala pohotová Emma Sýkorová. Druhá třetina probíhala v podobném duchu, ale bez větších gólových šancí. Jediný úspěšný zásah si připsal brněnský tým a do poslední třetiny se šlo za stavu 2:2. Ve třetí třetině jsme to byli opět my, kdo se dostal do vedení díky tečující Natce Pavlicové, ale tato radost nám bohužel nevydržela dlouho. Již za 14 sekund bylo znovu srovnáno a do konce zbývalo 10 minut. Na holkách bylo vidět, že jim dochází síly, ale bojovaly jako pravé Lvice. Zápas se nakonec mohl překlopit na obě strany, ale skóre už zůstalo nezměněné. Odvážíme si tedy z tohoto turnaje navzdory nízkému počtu hráček zasloužené 4 body.Turnaj bych tedy označil za úspěšný a doufám, že na něj navážeme, třeba hned další víkend na turnaji v Brodě.

Branky a asistence: Šebestová (Krajčová), Sýkorová, Pavlicová (Šebestová)

Sestava: Skřivánkova - Valášková, Machů, Lukovicsová, Sýkorová, Šebestová, Krajčová, Pavlicová, Pospíšilová