FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Starší žákyně vyloupily BRNO!

Starší žákyně vyloupily BRNO!
Starší žákyně tentokrát cestovaly za dalšími zápasy do Brna, kde se utkaly s hráčkami TJ Znojmo LAUFEN CZ a K1 Florbal Židenice.

TJ ZNOJMO LAUFEN CZ vs. ZLÍN LIONS 3:4 pn.

Do prvního zápasu LVICE vstupovaly s tím, že zabojujeme o první body v sezóně. Soupeřky, které okupují přední místa tabulky, byly pořádnou VÝZVOU! Holky se snažily od první minuty nedat nic zadarmo a pro nás nezvykle v tempu vstoupily do zápasu. Hra byla vyrovnaná se spoustou šancí na obou stranách. První gól utkání padl v čase 8:29 z hole Kiki za asistence Aničky (stav 0:1). Notně zaskočené soupeřky inkasovali za 9 vteřin druhou branku v čase 8:38 z hole Denisy bez asistence (stav 0:2). Pro nás „TŘETINA SNŮ“, takový vývoj zápasu nikdo z nás neočekával, i naši fanoušci byli příjemně překvapení. Soupeřky zaskočené vývojem hry v druhé části přidaly na otáčkách a i přes vzrůstající tlak jsme odolávali. Gólmanka Kačka se činila a držela pro nás naděje na první výhru v sezóně. K prvnímu gólu se soupeřky dostaly až v čase 18:43, kdy polevila naše aktivita a pohyb na hřišti. Hráčky si už si asi myslely, že to už bude jednoduché. Druhé dějství skončilo za stavu 1:2. Třetí část slibovala drama, které se dostavilo, ale postupně. Holky začaly třetí část s vědomím, že gólem povzbuzeným soupeřkám narostou křídla a budou chtít rychle vyrovnat a strhnout skóre na svou stranu. Bohužel se to i vyplnilo a díky dvěma slepeným gólům v čase 24:47 během 3 minut skóre zápasu otočily (stav 3:2). Holky měly hlavy dole. Po rázné domluvě trenéra, že nic není ztracené, že přece chceme první výhru, a  děláme pro to vše, v čase 29:06 se podařilo vyrovnat stav zápasu na 3:3. Gól vstřelila kapitánka Lucie po asistenci gólmanky Kačky! Naši fanoušci byli v laufu! Do konce třetí části už gól nepadl a tak došlo na sérii 3 nájezdů.  A DRAMA pokračovalo! Po losování, kdo začne, jsme díky Zuzce – vyhrála kámen nůžky papír, volili pořadí jako druzí. Za nás se toho ujala Lucka, Anička a Denča. Po sérii 3. nájezdu byl stav 2:2 a tak na řadu přišla NÁHLÁ SMRT! Kdo dá, vyhraje! Gólmanka Kačka rozhodující nájezd chytila a tak naše šance na první výhru v sezóně měla na florbalce kapitánka Lucka. Ta svou roli rozdílové hráčky zvládla a proměnila rozhodující nájezd! PRVNÍ VÝHRA v sezóně JE DOMA! Krásný zápas nabitý dramatem a emocemi se musel fanouškům obou týmu líbit. Za nás trenéry florbalová krása.

Video - rozhodující série samostatných nájezdů

ZLÍN LIONS vs. K1 FLORBAL ŽIDENICE 3:2

Do druhého zápasu proti hráčkám K1 Florbal Židenice jsme vstupovali povzbuzené první výhrou v sezóně. Hráčky po zhlédnutí soupeřek během přestávky mezi zápasy nabyly dojem, že to bude „EASY“ a v pohodě přehrajeme soupeřky, které měly ve svém týmu i několik mladších žákyň (úbytek členů a karanténa Covid-19). Po zahájení zápasu ale nastalo překvapení, že to tak lehké  nebude a soupeřky zdatně držely krok a naše obrana ve složení Niki, Kačka, Zuzka a Sofča pomáhaly gólmance Denise, aby nájezdy „mladých“ agilních protihráček odrážely. Tak nějak nám ztuhly nohy a nemohli jsme se dostat do tempa. První část skončila stavem 0:0. O přestávce holky dostaly jasný příkaz zrychlit pohyb po hřišti a zvýšit střelbu na bránu. Žal jsme stále tahali nohy za sebou a tak přišlo potrestání naší pasivity a to gól Židenic v čase 16:55 (stav 0:1). Tento budíček nás na okamžik probral a podařilo se rychle v čase 17:39 vyrovnat po spolupráci nahrávající KIKI a střílející Lucky (stav 1:1). Hráčka Židenic podporovaná z hlediště se nechala unést atmosférou, a zkusila i HIT u mantinelu do naší hráčky, bohužel si špatně vybrala a od naší obránkyně o hlavu větší se komicky odrazila a spadla na zem jak paraplíčko. Před třetí části byl hráčkám znovu připomenut cíl daný do zápasu – První PLNOTUČNÁ VÝHRA ZA 3 BODY! Po úvodní rozehře třetí části v čase 20:14 po krásné přihrávce Sofie vstřelila branku Anička a strhla vedení na naši stranu (stav 2:1). To ovšem dlouho netrvalo a v čase 21:29 hráčky Židenic vyrovnali (stav 2:2). No, emoce na obou střídačkách, i v hledišti. Show pokračovala! V čase 21:41 jsme si vzali vítězství na naši stranu. Gól vstřelila Denča asistovala Kristýnka (stav 3:2). Holky se kously a nechtěly již zápas pustit ze svých florbalek. Bohužel, při naší snaze nepustit soupeřky na naši polovinu, jsme se provinili útočným faulem a nastala zápletka! Vyloučení na 2 minuty. Následoval TIMEOUT soupeřek z Židenic. Na hřiště šlo přesilovkové „KOMANDO“ ve složení Zuzka, Niki, Kačka, Lucka. Úkol zněl jasně NEDOSTAT GÓL! Fanoušci si trhali vlasy hrůzou, napětí se dalo krájet. Perfektní práce hráček při obraně zaskočil i soupeřky a ty se nestačily divit, jak se hra přelila na jejich půlku a změnila se jejich útočná fáze v obranu! Holky SUPER! Výhru jsme už z rukou nepustili! Konečný stav 3:2 a NAŠE PRVNÍ PLNOTUČNÁ VÝHRA ZA 3 BODY! 

Za trenéra SUPER zápasy plné emocí, strachu o vítězství, nadšení z výher, týmovosti a i první zkušenost s nájezdy. Perfektní podpora fanoušků z hlediště – DĚKUJEME! JEDEME V TOM VŠICHNI SPOLU!