FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Starší žačky se poprvé představily na domácí půdě!

Starší žačky se poprvé představily na domácí půdě!
Starší žačky se o víkendu na domácí palubovce utkaly s kyjovskými dračicemi a brněnskými buldočkami.

FBC DRAGONS – ZLÍN LIONS 4:3

Do prvního zápasu proti FBC Dragons (Kyjov) hráčky nastoupily s vědomím, že je bedlivě sleduje početná skupinka rodičů a chtěli tak předvést kvalitní výkon. Nástup do zápasu se vydařil a gólem v 11 vteřině zápasu z hole Kristýny Svozilové jsme se ujali rychlého vedení a tím opadla startovní nervozita. Holky se snažily nezklamat početné diváky a chtěly přidat další góly. Druhý gól v čase 6:35 po krásné individuální akci přidala Lucka Žaroská. Soupeřky se ale rychle vzpamatovaly a srovnaly tempo hry a vsítily svůj první gól v čase 7:14 (stav 1:2). Do konce první části se již skóre ani obraz hry nezměnil.

Do druhé části vlétly soupeřky jak uragán a notně zaskočené LVICE překvapily gólem v čase 10:50 a srovnaly tím účet utkání (2:2). Ve zbytku druhé části se přelévala hra z jedné strany na druhou a po šťastném odrazu přihrávky se soupeřky ujaly v čase 17:39 vedení (3:2). Druhou část starší žačky dohrály s jednobrankovým mankem.

Do třetí části Lvice vstoupily s odhodláním nevzdat se a srovnat účet utkání plus přidat i nějaký ten gól navíc. V čase 22:54 vsítila branku Kačka Kafková po dorážce střely Míši Daníčkové (3:3), krásná spolupráce a naplnění pokynů trenéra, že se budeme tlačit do brány a dorážet střely vyražené brankářkou soupeře. Soupeřky se ale jen tak nechtěly vzdát a i přes snahu naší brankářky Denisy Šťastné se jim podařilo opět strhnout vedení na svou stranu v čase 26:25 (4:3).  Na tuto branku Lvice již nedokázaly do konce utkání zareagovat a tak první domácí utkání prohrály. Notně podotknout, že nadaly kůži lacino.

ZLÍN LIONS – BULLDOGS BRNO 0:13

Druhé utkání dne nás čekalo po dvouhodinové přestávce, kterou starší žačky vyplnily svačinkou a sledováním soupeřek. Lvice zaskočené herní kvalitou soupeřek jakoby nevěřily ve vlastní síly a dovednosti. Po úvodním tlaku hráček Bulldogs Brno jsme během 5 minut prohrávali 0:3 a nutně opařené domácí hráčky se nestačily divit, jak soupeřky provětrávaly naši obranu. První část skončila 0:5 ve prospěch hráček Bulldogs Brno. 

Po přestávce bohužel pokračoval rychlý florbal předváděný Brněnskými hráčkami a naše statická obrana nepodpořena vracejícími křídly nechávaly brankářku na pospas s chutí střílejícím soupeřkám. To nebyly okna v obraně ale vrata od garáže! Skóre 0:8 po druhé části nevěštilo nic dobrého do závěrečného dějství.  

Černý scénář se naplnil! Lvice notně znechucené vývojem utkání a poznáním, že na takto kvalitně připravený tým nemáme jak rychlostí pohybu, tak herní dovedností se zmohly jen na občasné výpady směrem k soupeřově bráně zakončené propagačními střelami, aby i brankářka soupeře si občas musela sáhnout na míček. Odpalování míčku z obranné části bylo již čistým zoufalstvím a frustrací. Konečný stav 0:13 jasně vypovídal o kvalitě soupeře, ale férově musíme poznamenat, že soupeř přivezl do Zlína celou pětku hráček, které jsou účastnice výběru východu pro talentovanou mládež GU15. Pro takto připravený tým nemáme zatím potřebnou kvalitu. 

Toto hořké prozření se odrazí i v následných trénincích, které budeme více zaměřovat na individuální dovednosti jednotlivých hráček a propojení s rychlostí pohybu s míčkem a tím získáním jistoty vedení míčku s notnou dávkou sebevědomí a hráčskou drzostí.

hodnotil turnaj trenér starších žaček M. Vrla