FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Dorostenci poprvé v sezoně padli

Dorostenci poprvé v sezoně padli
Během čtrnácti dnů čekal dorostence druhý výjezd do Znojma, kde nás čekali domácí a také FBC Ostrava. Cílem bylo dvakrát zvítězit a zajistit si tak postup do vytouženého prvního koše.

Zlín Lions - TJ Znojmo LAUFEN CZ 3:9

Hned v 9:00 jsme se postavili domácímu Znojmo, na které si kluci věřili. První třetina nabídla vyrovnaný florbal, na nešťastný vlastní gól jsme ještě dokázali odpovědět, kdy se po minutě prosadil Ondra Balner. Prostřední část hry však byla v podání Lvů jako z hororu, během devíti minut jsme inkasovali čtyři branky. Znojmo dokonale trestalo chyby Lvů a proměňovalo chladnokrevně své šance. Ani ve třetí třetině jsme se nezabrali a vzhledem k tomu, že Znojmo přidalo další tři branky, tak Lvi jen těžko kousali první prohru v sezóně. Utkání zhodnotil kapitán Matěj Bureš: V obraně jsme byli nedůrazní, špatně jsme blokovali střely, při útočném založení jsme byli málo v pohybu a taky scházela trpělivost a klid na hokejce. Snažili jsme se často za každou cenu dostat míček hned dopředu a právě proto jsme jej často ztráceli", ohlíží se za první prohrou v sezóně zaskakující kapitán. 

FBC ČPP Ostrava - Zlín Lions 0:6

Do druhého zápasu nastoupili kluci v pozměněné sestavě a hlavně s odhodláním napravit pokažený dojem z první zápasu. Již od úvodu bylo znát, že Lvi nastoupili mnohem lépe koncentrovaní a po několika šancích v první třetině se hned po začátku druhé části prosadili Lvi třikrát, Kristán v brance postavil kvalitní neprostupnou zeď a klukům to tam postupně začalo padat. Premiéru v kategorii dorostenců a také hned první branku si připsal Matěj Tkadlec, který popsal své pocity následovně: "Při druhém zápase už ze mne spadla nervozita, dovolil jsem si i více na hokejce a rozhodně jsme předvedli lepší výkon. Mrzí mě neproměněná šance v prvním zápase, pokud bych proměnil, tak by mohl zápas vypadat jinak. Atmosféra v týmu je dobrá, kluci mě podporovali a jsem moc rád, že jsem si tuto premiéru mohl užít".

Sestava: Moudrý, Klímek, Macharáček, Čeček, Nedbálek, Tvrdoň, Balner, Bureš, Hala, Farník, Rebroš, Čuba, Tkadlec, Rek

"Na oba zápasy jsem jel ve velkém očekávání a natěšení z předvedené hry dorostenců, kteří letos ještě nezaváhali. Bohužel po smolném úvodním gólu se nepovedlo vystupňovat výkon natolik, aby kluci navázali na letošní šňůru výher. Naopak druhý zápas ukázal, že i přes urputnou a mnohdy i zákeřnou hru soupeře, dokáže tato generace udržet klidnou hlavu. Za druhý zápas musím kluky pochválit za přístup, který k utkání měli. Díky patří také rodičům, kteří vážili cestu do znojemského florbalového svatostánku", zhodnotil florbalovou neděli vypomáhající kouč starších žáků Honza Vondřejc.