FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

U15 veze z Brna 6 bodů

U15 veze z Brna 6 bodů
Z prvního turnaje po zařazení do 1. koše ligy starších žáků si U15 odváží z Brna dvě vítězství.

Po povedeném vstupu do soutěže se tým z Baťova města se třemi výhrami a jednou prohrou dostal do prvního koše, kde se mohl těšit na ty nejtalentovanější soupeře z Jihomoravského a Zlínského kraje.

ZLÍN LIONS vs. FLORBAL VSETÍN 6:3

Jako první bylo na seznamu zápasů derby se Vsetínem. Souboj těchto dvou, velmi dobře znajících se mančaftů, ovládli lépe lvi a připsali si tak první vítězství v tomto koši. O své pocity z odehraného utkání se podělil hráč U15 Jakub Pavel: ,,Prvni zápas začínal svižně. Po čtyřech sekundách jsme vedli 1:0. Skoro celý zápas nás Vsetín tlačil. Jenže nedokázali střelit více gólů než my. Konečný výsledek skončil 6:3 pro nás.´´

ZLÍN LIONS vs. SOKOL BRNO I EMKOCASE GULLIVERS 4:3

Ve druhém zápase byl soupeřem tým Sokol Brno I EMKOCase Gullivers. Velmi vyrovnané utkání okomentoval po zápase hráč Zlín Lions Matěj Štětkář: ,,Zápas s Gullivery byl velmi vyrovnaný. Měli jsme však lepšího gólmana a lépe nacvičenou obranu. I přesto, že jsme prohrávali 1:0 a pak 2:1, tak jsme se nezbořili a dokázali se vymotat z nepříjemně vyvíjejícího se zápasu. Měli jsme také solidní dávku štěstí, protože protější tým dvakrát netrefil prázdnou bránu a mnohokrát to zase brankář neskutečně chytil. Ke konci zápasu sice Gulliveři snížili na 4:3, ale výhru jsme naštěstí udrželi."

S týmem vycestoval do Brna v roli trenéra Dan Vít, který momentálně působí u týmu dorostenců. Svůj pohled na odtrénované zápasy popsal takto: "Dobrý vstup do derby se Vsetínem Lvíčata uklidnil a Valachy asi trochu nahlodal. Kluci po celou dobu v utkání vedli. I když je soupeř místo dostal pod velký tlak, tak díky bojovnosti, skvělému Matesovi Outratovi v bráně a několikrát také dávce štěstí utkání dovedli do vítězného konce. Ve druhém zápase s šikovnými Gullivery to byla Lvíčata, která inkasovala branku hned po úvodním buly. Klukům se ale podařilo v dalším části první třetiny do zápasu dostat a postupně se dobře hrajícímu soupeři vyrovnat. Ve druhé části Lvíčata dorovnala i skóre a ve třetí pak dvěma brankami zápas otočila a dokázala tak vyhrát i druhý sobotní zápas a z Brna si tedy odvést dvě výhry."