FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

U14 odehrála turnaj ve Slušovicích

U14 odehrála turnaj ve Slušovicích
​Tým U14 starších žáků odehrál 2 víkendy doprovázené turnajovým tempem. V tom prvním, kdy kluci hráli s týmem Včelína (17:3) a týmem Valašského meziříčí (12:1) nenašli přemožitele. Tudíž druhý víkend poslední měl být výzvou a všichni očekávali kvalitní zápasy proti týmu z Brodu a Hluku. Totožný víkend hrál také druhý tým staršáků U15 tudíž dostali prostor bombarďáci z řad žáků mladších, aby si vyzkoušeli, jaká je soutěž starších parťáků.

ZLÍN LIONS U14 – FBC OREL UHERSKÝ BROD - KORYTNÁ 5:4

Do utkání jsme šli s vědomím, že Brod určitě nedá body jen tak a bude to bitva, jak se sluší a patří. Hra se přelévala ze strany na stranu. Až do závěru zápasu nebylo jasné, který z týmů zápas vyhraje. Viděli jsme i 2 oslabení a jednu přesilovku Lvů, která však zůstala neproměněna. Jako perfektní spojení se ukázala dvojice útočníků z mladších žáků Večera – Klinkovský, v jejichž režii byly všechny branky i za přispění perfektních výhozů Katky Vrlové. Brankářka poprvé chytala v kategorii starších žáků a myslím, že nespočetněkrát si soupeři na jejich zákrocích vylámali zuby. Závěr utkání byl dramatický, kdy jsme drželi jednobrankový rozdíl, nakonec jsme ale zápas dotáhli do úspěšného konce.

Branky (asistence) – Večeřa (Vrlová), Klinkovský (Večeřa), Večeřa (Vrlová), Klinkovský (Večeřa), Klinkovský (Večeřa)

FBC SPARTAK HLUK - ZLÍN LIONS U14 9:8 pn.

Po krátké pauze jsme nastoupili proti týmu z Hluku. Zápas začal vzájemným oťukáváním, kdy již v první minutě Adam Vaculík poprvé rozvlnil síť soupeře. V první třetině se podařilo ještě 2x navýšit skóre utkání a ve druhé třetině se skóre měnilo také ve prospěch Lvů a na tabuli svítil výsledek 2:7. Třetí dějství soupeři začali být více důslední, více běhat a využili výpadku soustředěnosti Lvů dotáhli skóre na 6:8. Zápas zdramatizovalo kontroverzní rozhodnutí rozhodčího, kdy rukou ukázal, že hrají na míčku Lvi. Ti tedy odběhli střídat, ale poté zvedl ruku na stranu opačnou a soupeř vsítil snadnou branku bez obrany, což nadzvedlo i nejednoho diváka z lavic přihlížejících. Dostali jsme branku na 7:8. „připadám si trošku jak Alenka v říši divů“ , ale bohužel i rozhodčí jsou jen lidé a mají své dny Zbývaly 4 vteřiny do konce zápasu, kdy byl oprávněně vyloučen zlínský obránce za tvrdou hru a soupeř rozehrával z půlky. Během 3 vteřin stihl soupeř rozehrát, vyhrát souboj v rohu, nahrát před bránu a vsítit branku poté, co náš brankář nepochopitelně vyběhl z branky hlásit rozhodčím, že soupeř hraje v šesti (při hře bez brankáře). Tak rychlé brance nevěří trenéři, diváci ani hráči samotní, když akce tak rychlá nebyla. Na výsledkové tabuli svítí stav 8:8 a je vteřina do konce. Jdeme na nájezdy, kde je soupeř z Hluku úspěšnější a vítězí.

Branky (asistence): Vaculík (Klinkovský), Klinkovský (Večeřa), Večeřa, Večeřa (Klinkovský), Čevora (Černošek Kr.), Večeřa (Černošek Jak.), Večeřa, Vaculík (Žůrek)

Tento turnaj nám trošku otevřel oči z vítězné šňůry, abychom se více zaměřili, na některé dovednosti, které nám ve hře chybí. Konec konců nejsme kapela, abychom stále vyhrávali. Teď nás čeká skoro měsíční pauza na to, abychom potrénovali a v dalším kole byli připraveni na tým ze Slušovic a poprvé se střetli s týmem Kroměříže.

Sestava: Mikulík, Vrlová – Matěj, Klinkovský, Zelenka, Čevora, Večeřa, Staviař, Žůrek, Hutěčka, Holeš, Vaculík, Černošek Kryštof a Černošek Jakub

hodnotil trenér Pepa Obdržálek