FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Elévci na prvním turnaji po hooodně dlouhé pauze

Elévci na prvním turnaji po hooodně dlouhé pauze
V sobotu jsme vyrazili konečně na turnaj. Rozdělení na dvě skupiny – dopolední a odpolední jsem využil k otestování, jak budou fungovat pospolu služebně starší co příští rok půjdou do mladších žáků a služebně mladší. A všech 7 našich brankářů si zachytalo.

Příjemným překvapením, pro kluky moc ne, byl početný čistě dívčí tým 1. AC Uherský Brod. Bylo vidět, jak upozornil jejich trenér, že některé jsou nové od září – kluci byli notně obouchaní. Holky ale na hřišti předvedli pěkný výkon. Z mé předchozí zkušenosti s dívčím týmem mohu na základě toho, co jsem viděl odpovědně říci, že časem budou klukům, nejen cestou do šatny, ale i ve hře pěkně zatápět.

 

BLUE

Dopolední skupina služebně starších počtem vyšla na 2 lajny, které si zdatně navzájem sekundovaly. Kluci byli tak namotivovaní po dlouhé pauze, že na všechny soupeře doslova vlítli a zaslouženě vyhrávali. Dva zápasy dokonce po krátké době hráli proti soupeři, který byl kvůli skóre ve čtyřech. Tady je kluci odpověď, proč na tréninku, když jedna skupinka vyjde takto, prostě hrajeme 3 na 4. Aspoň pak nejste překvapeni co dělat a čtveřice si více potrénuje nahrávky. Jsem rád, že došlo i na to, že zpočátku vedl soupeř u jednoho zápasu a kluci si prošli procesem otočení zápasu a následné kontroly vítězství.


WHITE

Odpolední skupina měla být početnější, ale nakonec taky 2 lajny, a jen 3 zápasy. Zpočátku jsem si říkal, že to naši brankáři budou mít složité. Nicméně události hodně následovaly dopolední průběh. Zápasy byly poměrně vyrovnané, někde to bylo jen o tom, kdo udělá více chyb. Neměl jsem v úmyslu jmenovat, ale zde je třeba zmínit, že u druhé lajny velmi překvapil Honza Papežík. Kolegové mu moc nepomáhali a hra této lajny byla v podstatě na něm. To, co jsem u něj viděl mi nasadilo hodně velkého brouka do hlavy.  


Když to shrnu:

- turnaj ukázal, že tým má zdravou strukturu. Máme Fildu Janču a Dominika Mahďáka, kteří excelují, ale máme taky pár jedinců, kteří prostě jen potřebují víc času na rozjezd. Zbytek týmu je poměrně vyrovnaný a je to o jejich vnitřní motivaci chtít se zlepšovat. V podstatě je jedno, jak se poskládají lajny, kluci jako celek odvedou dobrou práci.

- potvrdilo se, že pracovat s brankáři má i u elévků smysl. Kluci jsou přirozeně spíše dravci a hra v obraně je pro ně v podstatě z donucení. Marek Šiška, trenér brankářů, s nimi udělal kus práce. Brankáři věděli co a jak a spoustu krajních situací bravurně zachránili.

 

Ze soutěže je odhlášen jeden tým, tedy se překopal a bude překopávat, časový harmonogram dne u jedné skupiny. Plyne z toho i to, že zápasy budou jen 3 místo 4 a některé se budou hrát hned po sobě bez přestávky. Ale protože součástí tréninků je min. 30 minut soustavné hry, kluci to v pohodě zvládli.