FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Ženy v Brně stoprocentní

Ženy v Brně stoprocentní
Ženský tým veze ze sobotního turnaje plný počet bodů. Na brněnské palubovce se utkal s domácími Buldočkami a soupeřkami z Hluku.

ZLÍN LIONS vs. FBK SPARTAK HLUK 3:0

V prvním zápase se ženy v počtu 11+1 utkaly se soupeřkami z FBK Spartak Hluk. Během první třetiny, ačkoliv rozcvičení proběhlo poctivě, musely lvice chytit správné tempo a ukázat soupeřkám, že Zlín si přijel pro tři body. Tempo se podařilo nabrat a Lvice si v osmé minutě první třetiny zaslouženě připisují první gól. V tomto duchu nastupují i do druhé třetiny. Ve druhé třetině bylo znát, že Lvice během pauzy načerpaly sílu a hned ve druhé minutě přičítají další branku. Ačkoliv jeden gól za třetinu se může někomu zdát jako nudný monotónní statistický výsledek, Lvice nakonec po závěrečném gólu odnášejí spokojeného maskota do šatny a vyhrávají první zápas 3:0.

Branky (asistence): Klacková (Pavlicová), Pospíšilová (Valášková), Klacková (Valášková)

ZLÍN LIONS vs. BULLDOGS BRNO B 4:2

Druhý zápas byl pro ženy náročnější. Největším soupeřem byl zde Lvicím jejich vlastní realizační tým. Nové a netradiční uspořádání hráček bylo představeno v šatně před utkáním a cílem pro tento krok bylo vyzkoušet si různé posty a zjistit, jak se některým z nich hraje na "novém místě". Ačkoliv zmatení z novinek bylo znát na ženách celý zápas, nenechaly se rozhodit a první třetinu opouštějí a do rohu si sedají s výsledkem 2:0. Do druhé třetiny vstoupily Lvice pořád ještě energicky a čistý výsledek si držely až do šesté minuty, kdy jim jejich druhý soupeř rozsvítil jedničku nad hlavami. V nadějích na vyrovnání se však brněnské buldočky udržely jen tři minuty, v deváté minutě se o výsledek třetiny 3:1 postaraly Šebestová a Machů. V druhé pauze jde již velmi snadno poznat, koho nový post baví a koho ne, nicméně ženy dostávají od realizačního týmu pozitivní zpětnou vazbu a i přes již značnou únavu nastupují do poslední třetiny dne. Ve třetí třetině byla snaha nenechat se rozhodit stále více faulujícími soupeřkami a udržet si svoje vedení. V šesté minutě však buldočky střílí gól a lvice začínají cítit únavu. Vedení si však držely i nadále a v jedenácté minutě přidávají Lvice ještě jednu branku a ze zápasu tak odchází opět se spokojeným maskotem a konečným výsledkem 4:2.

Branky (asistence): Krajčová (Pospíšilová), Krajčová (Lukovicsová), Šebestová (Machů), Sýkorová (Krajčová)

Sestava: Perdochová, Krajčová, Skřivánková, Lukovicsová, Šebestová, Klacková, Pospíšilová, Kapuciánová, Sýkorová, Valášková, Pavlicová, Machů