FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Starší žákyně zahájily sezónu turnajem v Brně

Na úvodní turnaj sezóny vyrazily starší žákyně do Brna, kde je čekaly zápasy s FBŠ Hattrick Brno a TJ Znojmo LAUFEN CZ.

FBŠ Hattrick Brno – Zlín Lions 9:1

Do prvního zápasu jsme šli s vědomím, že domácí hráčky jsou jasnými favoritky, ale nechtěli jsme dát svou kůži lacino. Vstup do utkání nám nevyšel dle představ, snad to bylo trémou a jistou dávkou nervozity, z prvního utkání. Soupeřky na nás vletěly jak uragán a než jsme se otřepaly, tak bylo skóre 4:0. Z hráček pak spadla nervozita a respekt ze soupeřek a přišel i NÁŠ první gól sezóny!  Do druhé části lvice zlepšily napadání a pohyb po hřišti a snažily se zachytávat rychlé výpady protihráček. Do třetí části holky dostaly jasný úkol - nedostat gól a přidat i nějaký ten do sítě soupeře. Konečná prohra 9:1 byla jasným vyjádřením převahy soupeře, ale výkon v poslední části holkám ukázal, že to půjde a dá se bojovat s každým soupeřem.

Zlín Lions – TJ Znojmo LAUFEN CZ 2:4

Do druhého utkání s TJ Znojmem LAUFEN CZ jsme si po zlepšení ve třetí části předchozího zápasu přinesli větší sebevědomí a chuť bojovat. Holky soupeřily o každý míček a i u mantinelu jsme předváděli, že se nebojíme. První část jsme vyhráli 1:0. Ve druhé části byl k vidění urputný boj o každý kousek hřiště a hra byla z jedné strany na druhou se spoustou šancí. Ve třetí části nám docházely síly a soupeř toho využil na srovnání skóre a to jim vlilo novou energii do žil a zápas otočili ve svůj prospěch. Lvice se nevzdaly a bojovaly dál, ale již jen korigovaly nepříznivý stav zápasu.


Za trenéry hodnotíme naše první vystoupení v sezóně i přes dvě prohry pozitivně, holky ukázaly, že umí hrát, nebojí se v osobních soubojích. Do týmu se začlenily nové hráčky, které předvedly parádní výkony a budou jistě posily týmu. Na kondici ještě zapracujeme a do domácího turnaje půjdeme s chutí zvítězit!