FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Ženy zahájily sezonu turnajem v Hluku

Ženy zahájily sezonu turnajem v Hluku
Na úvodní turnaj vyrazily ženy do nedalekého Hluku, kde je čekaly zápasy s K1 Florbal Židenice B a FBŠ Hattrick Brno.

Zlín Lions – K1 Florbal Židenice 13:1

V prvním zápase se náš mladý tým, složený převážně z juniorek, rozhodně starších a zkušenějších hráček nezalekl. Přesto, že naše hra nebyla bezchybná, dokázali jsme trestat chyby soupeřek, a již v půlce první třetiny jsme se ujali vedení 3:0.

Poté už to následovalo v rychlém sledu a na konci zápasu na tabuli svítil stav 13:1. Výborný výkon celého týmu režírovala zejména Klára Machů, která v zápase nasbírala úctyhodných 7 bodů. Vysoké vítězství nám zajisté dodalo velkou porci sebevědomí.

Branky (asistence): Pospíšilová (Ponížilová), Ponížilová (Kapuciánová), Machů (Ponížilová), Machů, Pospíšilová (Valášková), Machů (Valášková), Machů (Ponížilová), Kapuciánová (Sýkorová), Klacková (Vaněčková), Machů (Valášková), Valášková (Machů), Perdochová (Machů), Krajčová (Pospíšilová)

Zlín Lions – FBŠ Hattrick Brno 4:5

Do druhého zápasu jsme nastoupili sebevědomě. Od začátku se hrálo ve výrazně rychlejším tempu, kterému jsme se přizpůsobovali. Soupeřky nás většinu první třetiny držely v zámku na vlastní polovině. Přes to jsme to byli my, kdo otevíral skóre, konkrétně Klára Machů, která si přenesla střeleckou formu i do druhého zápasu. 

Hattricku se podařilo ke konci třetiny vstřelit branku a na samém úvodu třetiny druhé skončily v naší brance hned 2 slepené góly. Soupeřky postupně navyšovaly vedení, v půlce zápasu už to bylo 1:5.

Pár vteřin před koncem třetiny se nám po dlouhé odmlce podařilo skórovat, avšak zápas se pro nás stejně nevyvíjel příliš dobře.

Teprve ve třetí třetině jsme začali hrát s Hattrickem vyrovnanou partii, díky zodpovědnému přístupu k obranné činnosti jsme do konce zápasu neinkasovali. Dokonce jsme se dostali na dostřel o pouhou branku, nicméně štěstí nestálo na naší straně a tak jsme 6 bodů z turnaje domů nepřivezli.

Branky (asistence): Machů (Valášková), Machů (Valášková), Lukovicsová (Ponížilová), Krajčová (Machů)

Sestava: Skřivánková – Krajčová, Perdochová, Ponížilová, Havlová – Kapuciánová, Vaněčková, Sýkorová, Lukovicsová, Pospíšilová, Klacková, Machů, Valášková