FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Rozjíždíme předpřípravku Lvíčat

Rozjíždíme předpřípravku Lvíčat
Historicky sedmá sezóna klubu začíná psát svou historii, pojďme si společně přečíst, na co se v ní můžete těšit a jaké novinky jsme si pro Lvíčata připravili. Tou největší novinkou je bezesporu vytvoření kategorie předpřípravky. Pokud stále ještě zvažujete, že byste svěřili dítě do našich rukou, tak vězte, že chybu rozhodně neuděláte.

Předpřípravka Zlín Lions 

Hráči a hráčky ročníku 2015 a mladší mají skvělou možnost jednou týdně navštěvovat "Hraní se Lvíčaty".  Jde o tréninkový program, kde se mohou nejmladší Lvíčata seznamovat se základní pohybovou gramotností, která v tomto věku představuje běhání, skákání, házení, ale vyzkouší si také první krůčky s florbalovým míčkem a hokejkou. Tréninky probíhají každý čtvrtek od 17:30 do 18:30 na 11. ZŠ v Malenovicích. Hraní se Lvíčaty bude probíhat bez přítomnosti jejich rodičů jen za účasti trenérů Lions.

Lions skills

Na oblíbené individuální tréninkové jednotky na "zdravce" se můžou kluci opět těšit! Každé úterý od 15:30 do 17:00 budou kluci pilovat dovednosti pod vedením Matěje Koňaříka a jeho hostů. "Zaměříme se na kluky a holky z řad mladších a starších žáků. Rodiče budou o jejich nominaci vždy dopředu informování přes Klubový Informační Systém. Cílem je zapracovat na detailech, které jsou zásadní pro další rozvoj hráčů a hráček," komentuje individuální tréninky Lions skills jejich zakladatel Matěj Koňařík. 

Brankářské tréninkové jednotky

Uvědomujeme si, že brankáře je třeba si hýčkat a věnovat se jim. Proto bude na tréninky elévku docházet Marek Šiška z týmu juniorů a kluky a holky bude zasvěcovat do tajů brankářského řemesla. Mladší a starší žáci budou pod drobnohledem našeho odchovance Miry Steigera, který v letošní sezóně hostuje v superligových Otrokovicích. Ti se budou setkávat jednou za čtrnáct dnů na individuálních TJ Lions sklils Dorostence, juniory a muže si zase pohlídá Michal Varnavčin, který se do role brankářského kouče vrací po krátké pauze, kdy se věnoval studiu. Brankáři se tedy mají a co těšit. 

Kondiční specialisté 

Nemalé finanční prostředky investujeme také do odborníků na kondiční přípravu. Elévky, mladší žáky a starší žáky bude opět navštěvovat Rostislav Košárek z RK Training. Zaměřovat se budeme koordinačně obratnostní cvičení, jelikož zejména u mladších kategorií pozorujeme výpadky tréninků, které byly způsobeny pandemií Coronaviru. Dorostence a juniory bude tepat Matěj Okénka z kondiční speciálky Prosport academy. "Kluky seznamujeme se silovým tréninkem, cílem je připravit je na to, aby byl schopni technicky správně provádět cviky zaměřené na silový trénink a zároveň chceme zejména s juniory, kteří hrají nejvyšší soutěž v republice a mají velmi náročný program představit kompenzační cvičení jako nedílnou součást jejich tréninku," vysvětluje Matěj Koňařík, proč je právě kondice a regenerace důležitým prostředkem v přípravě. 

Regenerace v Městských lázních

Horká novinka v rámci služeb, které hráčům poskytujeme. Vzhledem k náročnému programu zejména juniorů jsme se rozhodli jim dát možnost regenerace v bazénu. Každé pondělí budou moci kluci navštívit lázně a kromě plavání mohou využít také parní lázeň. 

Zakousni se do pohybu 

Opět chceme pracovat na projektu "Zakousni se do pohybu", jehož smyslem je dětem předškolního věku přímo na místě v jejich zařízeních představovat krásy pohybu a sportu. Děti ve školkách naše aktivity baví, náplň aktivit pak chválí i paní učitelky. Letos chceme do projektu zapojit více školek a věříme, že se nám to podaří. 

Pojď hrát za barák

Naše nejnovější aktivita, která vznikla na jaře, kdy jsme všichni byli nuceni odložit sálovou do kouta a v tom příznivějším období nezbylo nám nic jiného, než navštěvovat venkovní hřiště. Právě tady se zrodil náš nápad jednou za čas dopředu oznámit, kde se bude další díl Pojď hrát za barák realizovat, stačilo vylepit na hřiště plakát, rozdat pár letáků a přinést pár hokejek a míčky. Sešli se malí, velcí, staří a mladí, ale všichni jsme si zahráli a hráli jako o život. Atmosféra byla skvělá a nám trenérům jste dodali kupu energie. V průběhu září a října určitě budeme chtít pokračovat a na hřištích se zase potkáme.