FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Zlín Lions se vydávají na turnaj Brno Open Game

Zlín Lions se vydávají na turnaj Brno Open Game
Letošního ročníku brněnského turnaje Open Game se zúčastní celkem tři naše kategorie.

Již ve čtvrtek 24. 6. odstartuje další ročník mládežnického florbalového turnaje Brno Open Game. Do místa konání se vydávají celkem tři týmy Zlín Lions – mladší žáci, starší žáci a juniorky. Turnaj potrvá až do neděle 27.6., kdy jsou na programu zápasy o medailová umístění. 

MLADŠÍ ŽÁCI

Našimi nejmladšími zástupci na turnaji budou mladší žáci. V rámci této kategorie se představí celkem celkem 46 týmů. Do základní skupiny Lvíčatům los přiřadil týmy: PSKC Okříšky, Sokol Brno I EMKOCase Gullivers B, FBC Draci Řáčany a Floorball Club Písek.  

„Na klucích je vidět velká chuť hrát. Zápasová pauza byla dlouhá, takže se na turnaj všichni moc těšíme. Turnaj si jedeme především užít. Pro kluky to bude po turnaji v Rožnově teprve druhá florbalová zkušenost v letošním roce. Většina z kluků už bude příští sezonu hrát za starší žáky, takže je to pro ně pravděpodobně i poslední společný turnaj v této sestavě. Turnaje se samozřejmě nejedeme jen zúčastnit, určité ambice máme, ale není to to nejdůležitější. Jedeme podat ty nejlepší možné výkony, předvést co v nás je a uvidíme, kam až se nám podaří v turnaji dojít. Očekáváme kvalitní zápasy, poměření sil s týmy, se kterými se normálně během sezóny nepotkáme a také nasbírání nových zkušeností a zážitků.“ říkají trenéři Michal Baroň a Honza Vondřejc.

Zápasy:

24. 6. 19:00 vs. PSKC Okříšky

24. 6. 21:15 vs. Sokol Brno I EMKOCase Gullivers B

25. 6. 12:45 vs. FBC Draci Říčany

25. 6. 16:45 vs. Floorball Club Písek


STARŠÍ ŽÁCI

Druhou kategorií, která se představí na brněnských palubovkách budou starší žáci. Celkem 50 účastníků bylo v této kategorii rozděleno do deseti skupin po pěti týmech. Lvíčata se potkají v základní skupině s týmy: Bulldogs Brno Orange, Asper Šumperk, ACEMA Sparta Praha Yellow a IBK Grenades juniors. 

„Pro všechny kluky to byla hodně dlouhá pauza a čekání na první střet se soupeři v hale. Již 2 týdny zpátky kluci poprvé ladili florbalové čepele na turnaji v Rožnově, který se jim povedlo vyhrát. Ambice jsou velké, ale čeká nás větší turnaj s konkurencí mnoha týmu z ČR. Máme super partu, která skrze coronu neměla šanci spolu tolik hrát, tudíž chceme na turnaji nejen uspět, ale patřičně si ho užít, jak na palubovce, tak i mimo ni. 😊 V kabině už padlo několik heců, výzev a sázek směrem k turnaji mezi kluky a trenéry, ale co jest výzvou zůstává prozatím překvapením.“ říká trenér Josef Obdržálek.

Zápasy: 

24. 6. 16:15 vs. Bulldogs Brno Orange

24. 6. 20:35 vs. Asper Šumperk

25. 6. 08:40 vs. ACEMA Sparta Praha Yellow

25. 6. 13:15 vs. IBK Grenades juniors


JUNIORKY

Na turnaji budeme mít i jedno zastoupení v dívčí kategorii. Juniorky čeká velmi těžká základní skupina. V pětičlenné skupině se střetnou s týmy Tatran Střešovice, 1. SC TEMPISH Vítkovice, Bulldogs Brno a Panthers Praha WILD.

„Podobně jako každý rok se všichni moc těšíme. Letní turnaje jsou specifické, mají své kouzlo a užíváme si to na sto procent. Navíc po této „koronové“ sezoně, kdy se nic neodehrálo, tak je nadšení ještě větší a nekazí to ani los, který nám dopřál „skupinu smrti“. Takže očekáváme velmi kvalitní zápasy, kde můžeme nasbírat spoustu zkušeností, které pak holky využijí v ligových zápasech. Ač jsou to všechno soupeři z vyšších lig, tak si myslím a věřím, že dokážeme nejednoho favorita potrápit, stejně jako se nám to už několikrát povedlo, a ukážeme, co všechno umíme. V play-off už se může stát cokoli a já věřím, že čtvrtfinále je metou, kde můžeme dojít a kde naše cesta končit nemusí.“ říká k turnaji trenér Dan Soukup.

Zápasy:

24. 6. 14:50 vs. Panthers Praha WILD 5:0 k

24. 6. 19:55 vs. Tatran Střešovice

25. 6. 10:05 vs. 1. SC TEMPISH Vítkovice

25. 6. 13:55 vs. Bulldogs Brno

Ještě před startem turnaje mají získali Lvice na své konto první tři body díky kontumační výhře 5:0 s Panthers Praha WILD, které na turnaj nakonec nedorazí. 

Přejeme všem všem Lvíčatům a Lvícím úspěšný turnaj.