FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Report: Turnaj v Rožnově - Přípravka, elévové

Report: Turnaj v Rožnově - Přípravka, elévové
O víkendu se 5 našich mládežnických kategorií vydalo na jednodenní turnaj do Rožnova pod Radhoštěm a Zubří.

Turnaje se zúčastnily kategorie přípravky, elévů, mladších žáků, starších žáků a dorostenců. V sobotu se představila na palubovce nejmladší Lvíčata z přípravky a elévů společně se staršími žáky. O den později se vydali do místa konání mladší žáci a dorostenci. Své zastoupení na turnaji mělo celkem 8 týmů: Zlín, Přerov, Rožnov pod Radhoštěm, Třinec, Vsetín, Slovan Havířov, Torpedo Havířov a Šumperk. A jak turnaj z pohledu jednotlivých trenérů vypadal? 

PŘÍPRAVKA

Na turnaj do Rožnova jsme se vydali s 11 statečnými Lvíčaty velmi brzo ráno, už o půl osmé nás totiž čekal první zápas. Jelikož se jednalo pro řadu z nich o první turnaj vůbec a pro nás ostatní o měření sil po hodně dlouhé době, vůbec jsme nevěděli, co od turnaje čekat. Věděli jsme jediné, že si jedeme turnaj užít. K turnaji jsme do našeho týmu přizvali tři Pantery z Otrokovic, aby si s námi zahráli.

Ve skupině nás čekali soupeři z Přerova, Třince a Slovanu, zajištěn jsme měli další zápas v play off. V měřením sil kluci z přípravky obstáli na jedničku, čtyři různí brankáři, spousta vstřelených branek a především radost ze hry nám zpříjemnila sobotní dopoledne. Z turnaje jsme odjížděli spokojeni a plní odhodlání pracovat na sobě. Velký dík patří všem účastníkům a také rodičům, kteří nás podporovali v průběhu celého turnaj.

hodnotil trenér Honza Krkoška 

ELÉVOVÉ

Po dlooooouhé době konečně na cestě poměřit síly s jinými florbalisty než jen s kamarády na tréninku. Někteří si sice ve stanovený čas nástupu k odvozu teprve zavazovali boty a lovili sedačku, což znervóznilo připravené na ostatních nástupních místech, ale i tak se vše zvládlo a k trenérovu VELMI příjemnému překvapení jsme se všichni ve stanovený čas sešli na místě a měli připravenou potřebnou administrativu. Evidentně chuť hrát byla velká, jak u hráčů, tak i rodičů. Díky!

Hráli jsme na vždy na 2 gólmany střídající se o poločase a 4 lajny. Domluvilo se svižné střídání, což některým dělalo problémy, ale z pohledu délky pauzy asi pochopitelné. Nešlo ale o extrémy. Pauza byla na hřišti poznat – v chuti hrát. Potěšilo mne, jak se přistupovalo k soupeři pro míček. Dříve těžká disciplína i jindy méně průbojným hráčům nedělala problémy. Jen s výjimkou u o hlavu a půl vyšších soupeřů nebo těch, co mají problém být obehráni a zbourají Vás za to v rohu faulem. I na ucpané brány si lvíčata nechala poradit jak na to a slavilo se několik gólů! 

Účel turnaje byl splněn. Že tomu skóre "neodpovídalo“ nechme stranou, proto jsme tam nejeli. Lvíčata si opět osahala hřiště a jaké tempo má zápas. Byla na nich vidět chuť hrát a za sebe musím říci, že kvalita hry byla hodně dobrá. Doladíme komunikaci, půjčíme si na trénink ze starší kategorie občas velkého brankáře a bude to super 😊 Prohry lvíčky sice mrzely, ale stále jsem je utvrzoval že o to nejde. Přijeli si zahrát, a to bylo to, za co byli chváleni a povzbuzováni. Věřím, že oba pocity se přelijí do tréninku, který trošku upravíme a do příštího turnaje / nové sezóny už vlítneme sehranější jak na hřišti, tak v bráně a i na střídačce.

hodnotil trenér Petr Mračanský