FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Neleň. Zeleň! s Běhej lesy

Neleň. Zeleň! s Běhej lesy
Zapojte se i vy do celorepublikové výzvy Neleň. Zeleň!, díky které se budou v jednotlivých krajích vysazovat nové stromy.

Příroda nám není lhostejná. Již v roce 2019 jsme se zapojili do akce Lesů ČR „Den za obnovu lesa“ a vysazovali nové sazenice za účelem obnovy české přírody a lesů, které budou růst po další generace. 

Rozhodli jsme se i letos zapojit do této společensky prospěšné akce, a proto se připojujeme k výzvě týmu Běhej lesy a Lesů ČR, která spojuje pohybovou aktivitu s cílem zalesnění jednotlivých krajů v České republice. Myšlenka akce je jednoduchá, naběhat co nejvíce kilometrů a vysadit v ČR co nejvíce nových stromů. Za každých uběhnutých 15 kilometrů se vysadí 1 strom. Celorepubliková výzva, ve které jednotlivé kraje soupeří i mezi sebou. Vítězný kraj s nejvíce naběhanými kilometry získá nejvíce stromů, sázet se ale bude všude. 

Zájemci si následně budou moci strom vysadit i sami, a pomoci tak přírodě dvojnásobně. Ať už na Den za obnovu lesa, který se uskuteční letos v říjnu nebo již dříve v průběhu roku.

Jak se zapojit?

- vyběhněte kolikrát chcete, kolik kilometrů chcete (maximálně 60 km) kdykoliv v tomto časovém rozmezí: 17. 4. - 22. 5. 2021

- není potřeba nikde platit žádný poplatek, akce je zdarma

- na stránce https://nelenzelen.behejlesy.cz/ vyplňte registrační formulář a v něm počet uběhnutých kilometrů, svůj čas a kraj


Co z toho budete mít? Toto vzkazuje všem účastníkům výzvy tým Běhej lesy:

- Podpoříte imunitu! Jak se říká: Ve zdravém těle zdravý duch! My ještě říkáme: Zdravý duch i tělo ve zdravém zeleném lese.

- Natrénujete na závody Běhej lesy.

- Můžete dokázat, že váš kraj je králem běhání

- Získáte osvědčení o účasti, které vám pošleme na e-mail a budete se jím moci pochlubit třeba na sociálních sítích


Komu se nelení, tomu se zelení! Pojďte do toho s námi!