FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

LIONS BIKE RACE

LIONS BIKE RACE
Nemohli jsme si nevšimnout toho, že spousta z vás velice ráda jezdí na kole. Proto jsme připravili jedinečný, čtrnáct dnů trvající závod pro všechna lvíčata - LIONS BIKE RACE

Situace ohledně brzkého otevření hal se bohužel stále oddaluje, uvědomujeme si, že distanční výuka, která děti přivazuje k židlím a počítačům je náročná nejen pro Lvice a Lvíčata, ale také pro jejich rodiče. Proto se snažíme vymýšlet aktivity, které se budou odehrávat na čerstvém vzduchu, kde si vyčistíte hlavu. Po měsíčním běhu do Švýcarska, charitativním běhu pro Dětské centrum Zlín je tady první výzva, kde bude soutěžit každý za sebe a porovnávat se bude v rámci své kategorie - závod jsme pojmenovali LIONS BIKE RACE

"Myšlenka uspořádání závodu se mi zrodila v hlavě, když jsem po několikáté kroužil v lesích  nad sportovním areálem na Vršavě," prozrazuje šéftrenér klubu vznik této výzvy. "Naběháno máme všichni dost, tak jsme dali hlavy dohromady a výsledkem je trasa Lions bike race. Bez pomoci Baryho, Vondyho, Dana Víta, a Honzy Macharáčka (který byl horký favorit na vítězství ve skupině 20+, ale bohužel úraz jej o tuto možnost připravil. Honzo přejeme brzké uzdravení a my ostatní máme stále šanci na vítězství, " usmívá se Matěj. 

"Trasa se z padesáti procent skládá z asfaltu a druhá polovina je naopak v příjemném terénu. Věřím, že si ji užijí jak nejmenší lvíčata, tak i hráči a hráčky ze starších kategorií, trenéři nebo nadšení rodiče holdující cyklistice," popisuje trasu Matěj Koňařík. "Přeju všem hodně zábavy a nezapomeňte na to, že je třeba dbát zvýšené opatrnosti během jízdy po celém okruhu," uzavírá povídání o LIONS BIKE RACE Matěj. 

LIONS BIKE RACE - Představení závodu

Jaká jsou tedy pravidla LIONS BIKE RACE? 

- Trasu závodu je možné absolvovat od 2. 4. 2021 do 2. 5. 2021 

- Trasu závodu naleznete v aplikaci STRAVA pod klubem LIONS BIKE RACE. Poté se stačí přidat do události a načíst mapu. Pro jistotou jsme ještě celou cestu vyznačili oranžovými fábory. 

- Trasu je možné absolvovat kolikrát chcete, využít můžete jakékoliv kolo, které nebude poháněno elektromotorem! 

- Každý účastník trasy je povinen mít cyklistickou helmu a seřízené jízdní kolo. Trasu je třeba dodržet, na jejím začátku zapněte aplikaci STRAVA a na jejím konci ji nezapomeňte vypnout a uložit. 

- Při ukončení trasy a před uložením aktivity v aplikaci STRAVA prosím napište do popisku kategorii, za kterou závodíte (přípravka, starší žákyně, muži, veteráni 35+, veteráni 50+, kmeti 70+)

- Pamatujte na to, že se nacházíte v přírodě a cokoliv si sebou povezete (pitný režim, občerstvení), tak si taky odvezte. 

- Budeme rádi, když své snahy dokumentovat a přidávat obrázky a pocity z výkonů do aplikace Strava

Všem závodníkům přejeme hodně zážitků, nějaké to bahýnko a hlavně šťastný dojezd do cíle! 


Konečné pořadí - TOP 5 nejrychlejších jezdců:

Celkovým vítězem Lions Bike Race se stal Ondřej Žůrek z kategorie dorostenců, kterému se jako jedinému podařilo zajet okruh pod hranici 15 minut. Na stupních vítězů jej na druhém respektive třetím místě doplňují Vojtěch Prokůpek a Radek Kašík. Do pětice nejrychlejších se pak dostali ještě Jaromír Hala a Martin Strouhal.

Dobře nastudovaná trať může v cíli ušetřit spoustu drahocenných vteřin. Ještě než vyrazíte, můžete si celou trať projet virtuálně v tomto videu.