FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

LVY ČEKÁ STĚHOVÁNÍ!

LVY ČEKÁ STĚHOVÁNÍ!
Důležité informace pro všechny členy a příznivce směrem k probíhající sezoně.

Vzhledem k nelepšící se společenské situaci, přetrvávajícím vládním omezením a několikaměsíčnímu zákazu tréninků a sportovních utkání v naší zemi jsme se rozhodli, že se pro zbytek letošní sezony přesuneme mimo území České republiky, kde jsou tréninky a sportovní soutěže povoleny a sezonu dohrajeme tam. 

Vzali jsme si příklad z některých hokejových týmů, které využívají k tréninku např. sousední Polsko. Rozhodli jsem se také využít této možnosti a vycestovat za florbalem za hranice. Ne však do sousedního Polska, ale do zcela jiné destinace. 

Spojili jsme se s jedním z našich kamarádů, Jirkou Slívou, který založil florbalový klub v zahraničí a domluvili jsme s ním spolupráci pro zbytek sezony. Poskytne nám veškeré zázemí pro trénování a také hraní soutěžních zápasů, pro které nám již jako zahraničnímu celku zařídil výjimku. 

„S klukama z vedení klubu Zlín Lions se znám již od svých brzkých florbalových začátků, které míří až do roku 1998. V našem klubu dlouhodobě čerpáme inspiraci a poznatky od trenérů a vedení Zlín Lions. Jsem velmi rád, že se nám podařila domluvit na zbytek probíhající sezony spolupráce, která svým rozsahem překračuje klasické mantinely. Po dlouhých organizačních vyjednáváních se nám podařilo zajistit pro váš klub veškeré zázemí, možnost trénování i hraní soutěžních zápasů u nás.“ přibližuje zakladatel a prezident klubu Christchurch Quake Jiří Slíva.

Lvíčata, připravte si zavazadla. V pondělí 5. dubna odlétáme dohrát zbytek sezony na Nový Zéland. Našim přechodným domovem se stane druhé nejlidnatější město tohoto státu – Christchurch, kde sídlí místní florbalový klub Quake.

Christchurch, Nový Zéland 

Odletíme v ranních hodinách z letiště v Kunovicích, kde na nás bude čekat nové klubové letadlo Airbus A380, které má kapacitu přes 500 pasažérů. Místa je tedy dostatek pro celou Lví smečku. Cesta nám potrvá něco přes 24 hodin, nemusíte se však ničeho bát. Všechna místa v letadle jsou upravena do kategorie první třídy, takže budeme mít na cestě veškeré pohodlí a komfort. Na obrázcích níže se můžete podívat na vzhled našeho letadla včetně jeho vnitřních prostor.  

Nebojte se, mysleli jsme na všechno. Víme, že vzdělání je důležité a samozřejmě nechceme, aby Lvíčata ve škole cokoliv zameškala. A proto jsme všem Lvíčatům zařídili lektory a učitele, kteří jim zajistí výuku v českém jazyce v místních školách. 

Dopoledne tak všechna Lvíčata školou povinná čeká standartní školní výuka a v odpoledních hodinách pak florbalové tréninky a o víkendech soutěžní zápasy. Ve volném čase se také podíváme po okolí, protože příroda na tomto odlehlém ostrově je opravdu nádherná.

Návrat zpět do České republiky plánujeme na konci srpna či začátku září, abychom stihli začátek nové sezony. Letní přípravu, tak ještě podstoupíme v této exotické destinaci a po ní se přesuneme zpátky domů. 

V červenci a srpnu budeme do této destinace pravidelně každých 14 dní vypravovat naše klubové letadlo. Rodinní příslušníci tak budou moci svá drahá Lvíčata o prázdninách navštívit a užít si i sami krásné prostředí Nového Zélandu. 

Mějte se tu všichni krásně. Lvi odlétají za exotikou. 

Satelitní pohled na naši cestu z České republiky na Nový Zéland. Na cestě strávíme okolo 30 hodin.