FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Ředitel DC Zlín M. Mikláš - Z podpory od zlínských Lvů mám velkou radost

Ředitel DC Zlín M. Mikláš - Z podpory od zlínských Lvů mám velkou radost
Ředitel Dětského centra Zlín Marek Mikláš nám přiblížil činnost Dětského centra, jak vnímá zapojení našeho klubu do iniciativy Běžííím a jezdííím pro doboru věc a podporu Dětského centra, a také jaký je jeho vztah k florbalu.

Dobrý den Marku, mohl byste nám blíže představit Dětské centrum ve Zlíně, komu v něm pomáháte, jeho činnost a služby?  

Dětské centrum Zlín, p. o. nabízí 3 služby pro ohrožené děti, jejich rodiny a osoby v krizi.

První služba nabízí krizová lůžka pro ohrožené děti, kdy je nutné jim zajistit bezpečí a podporu. Může se například jednat o situace, kdy jsou rodiče akutně hospitalizováni, dojde k jejich úmrtí nebo je dítě ohrožené na zdraví či životě.

Další služba pomáhá rodičům v podpoře jejich samostatnosti, aby zvládli celkové zajištění svého dítěte. Podporují rodiče například v přípravě jejich dětí do školy, v nalezení vhodného bydlení, řešení jejich ekonomické situace formou nalezení vhodné práce a další.

Třetí služba je určena pro akutní a rychlou pomoc lidem, kteří se ocitli v krizi. Může se jednat například o situace, kdy se člověk dozví vážnou zdravotní diagnózu, ztratí někoho ze svých blízkých, je obětí šikany, má tendence se sebepoškozovat, trápí ho samota nebo úzkost. Cílem služby je srovnání si myšlenek, zisk náhledu a kontroly nad situací. Následně se pak mohou hledat zdroje podpory a způsoby řešení vaší obtížné situace.

Ale dost povídání, nejlépe Vám 3 služby vysvětlíme zde: 


Jak vnímáte zapojení klubu Zlín Lions do iniciativy Běžííím a jezdííím pro dobrou věc a s tím spojenou finanční podporu Dětského centra?

Mám velkou radost, že nás florbalisté a florbalistky Zlín Lions podpoří!!! Obzvláště v této těžké době je třeba si vzájemně pomáhat a podporovat se. Čím více kilometrů se podaří naběhat, tím více peněz získáme na naši činnost a zároveň se tak o nás dozví více lidí a budeme tak moci nabídnout naši pomoc včas.

Co vy a florbal? Pohybujete se také ve sportovním prostředí?

Florbal je i můj sport číslo jedna a vím, že se kolem něj pohybují lidé, kteří mají rádi dobrou náladu, přátelství a celkově jsou na světě prostě rádi 😊 To jsou věci, které si přejeme i pro všechny lidi v nouzi, kterým se snažíme být v Dětském centru oporou. Děkujeme!


Taky děkujeme a přejeme, ať se vám ve vaší záslužné práci daří.  



Čiperova vila na Burešově, sídlo Dětského centra Zlín