FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Starší žáci na posledních turnajích

Starší žáci na posledních turnajích
Na své poslední turnaje před delší pauzou, kterou teď všechny sporty prochází vyrazili i starší žáci.

Starší žáci U15

V neděli 11.10.2020 se starší žáci vypravili do Brna na další zápasy žákovské ligy. V tréninkovém týdnu před turnajem bohužel odpadly některé z opor týmu. Ráno zjišťujeme, že jeden z gólmanů má střevní potíže a nepojede, ale nevěšíme hlavu, protože máme 2 skvělé gólmany :) . Již před zápasy bylo více než jasné, že tyto zápasy budou na delší dobu poslední, tak jsme si je chtěli co nejvíce užít.

 

Zlín Lions U15 – Bulldogs Brno 1:8 (0:1, 0:4, 1:3)

V prvním zápase jsme narazili na soupeře z předních příček soutěže, který měl prověřit naše kvality

Před zápasem byla klasická rozcvička a rozchytání brankářů. Bezhlavá střelba hráčů bez pozornosti bohužel sestřeluje trenéra ránou míčkem do oka, ještě ještě před úvodním buly a trenér na oko vidí hodně špatně.

Úvod zápasu se přeléval ze strany na stranu až do desáté minuty, kdy Buldoci skórovali poprvé. Chyby v rozehrávce a při ztrátách míčku v útočném pásmu nás stály další obdržené branky. Ve dvanácté minutě poslední třetiny upravil na konečných 1:8 čestným gólem Matěj Rebroš. Bylo znát, že soupeř byl více sehraný, trestal naše školácké chyby, čemuž odpovídá výsledek zápasu.

 

 

TJ Znojmo LAUFEN CZ – Zlín Lions U15 5:3 (1:1, 1:2, 3:0)

První utkání jsme hodili za hlavu a soustředili se na zápas další, kde nás čekal nám již známý soupeř ze Znojma. "Vypadá to, že trenér na oko již něco vidí." Úvod zápasu nám vyšel a již ve druhé minutě se trefil Matěj Rebroš. Soupeř o tři minuty později srovnal skóre na 1:1. Ve druhé třetině zlínští odskočili na rozdíl jedné branky na 2:3. Bylo jasné, že v posledním dějství půjde o všechno. Závěr zápasu lépe zvládl tým ze Znojma, Lvi nebyli schopni vstřelit kontaktní branku a body si odvezli ani ze druhého utkání.

 

Branky: Rebroš, Macharáček (Balner), Kresta (Plšek)

Sestava – Outrata – Čeček, Klímek, Macharáček, Rebroš – Kresta, Balner, Hala, Nedbálek, Tkadlec, Plšek, Farník

 

Hodnocení trenéra Josefa Obdržálka: Turnaj se z hlediska bodového přídělu ne příliš povedl. Kluci ač v oslabené sestavě na hřišti nechali srdíčko a válčili až do posledních minut každého zápasu. Bohužel tristní koncovka v zápasech a nedůslednost nás stála minimálně 3 body. Pochválit musím brankáře Matěje, který měl po oba zápasy plné ruce práce a měl nespočet parádních zákroků. Po týdenní léčbě na oko naštěstí vidím bez vážných následků. Svou trenérskou premiéru na lavičce starších žáků si užil i zlínský odchovanec Pavel Malošík. Doufám, že nás zpět do tělocvičen pustí co nejdříve, ať potrénujeme co nás tíží, když prognózy moc přívětivé nejsou. Tréninky prozatím žádné nemáme, takže kluci makejte individuálně. Ať už s míčkem nebo se jděte někam proběhnout ať nezlenivíte doma u telky a počítačů :). Obdobně i s hokejkou si doma procvičte dribling nebo případně střelbu pokud máte možnost. Sezona se opět rozběhne. Kdy ještě přesně nevíme, ale kdo je připraven není překvapen :)



Starší žáci U14

Neděle 11.10. bylo datum, kdy jsme se s klukama vypravili do nedalekého Bánova k jedinému našemu zápasu, neboť kluci ze Včelínu nemohli na turnaj dorazit. Takže nás čekal druhý soupeř a to kluci z Kozlu Kroměříž. Bohužel těsně před začátkem utkání jsme museli řešit nepříjemnou situaci, když jsme zjistili, že jsme do soupisky k utkání napsali tři hráče ze soupisky U15, což se nesmí. Bohužel chybu nás trenérů, že jsme na to nepřišli dříve a neuvědomili si to, musel “odskákat” jeden ze zmiňované trojice těchto hráčů, za což se musím omluvit. I přes tuto nepříjemnost jsme vstupovali do utkání s velkým odhodláním.

Takže je tu první buly … 


SFK Kozel Kroměříž - Zlín Lions U14 6:6 (2:2, 3:2, 1:2)

Tímto okamžikem začal lítý boj na bánovské palubovce. Celé utkání bylo vyrovnané až do konce a vstřelené branky se přelévaly na jednu i na druhou stranu hřiště. Naši kluci drželi více balonek na svých hokejkách a hráli kombinačně, kdežto soupeř spoléhal na rychlé brejky, buď po výhozu svého brankáře nebo dlouhým nahozením. Největší starosti nám nadělal soupeřův vysoký “habán” s číslem 5 - Kuba Tereško, kterého jsme nedokázali uhlídat a který nám nasázel čtyři branky a byl u soupeřova obratu z 2:4 na 6:4 pro Kozly. Přes tento nepříznivý vývoj se přece jen v závěru naši semknuli a svým nasazením dokázali v závěrečných minutách vyrovnat a poté zablokovat či pochytat soupeřovy útoky.


Branky:  05:24 Vymazal - 0:1, 09:44 Skopalík (Malaník) 2:2, 12:52 Vaculík (Skopalík) 2:3, 17:20 Skopalík 2:4, 33:27 Pavel 5:6, 34:48 Černošek (Bernátík) 6:6.


Hodnocení trenéra Lukáše Strnada: Utkání mohlo dopadnout vítězstvím pro oba celky, takže konečná remíza je spravedlivým vyústěním dění na palubovce. Naši kluci velmi dobře kombinovali, přecházeli přes střední pásmo a vytvořili si mnoho šancí. Spousta střel končila na velmi dobrém výkonu soupeřova brankáře, což to samé můžeme říci i o našem gólmanu Romanovi, který spoustu soupeřových šancí vyčapal. Musím pochválit celý náš mančaft za nasazení a snahu hrát celé utkání naplno, nikdo nevynechal žádný souboj či blokování střel. Musíme se zaměřit na zbytečné ztráty míčků, zbytečné chození do více hráčů a dávání balonků rychle od hokejky, ale to se společně naučíme. Takže za mě bodík bereme, byl to velmi nebezpečný soupeř a vyrovnané utkání.