FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Dorostence vyškolily Vítkovice

Dorostence vyškolily Vítkovice

Zlín Lions - FBC Přerov 15:6

Do prvního zapasu jsme vstoupili dobře, chvíli jsme sice nemohli dostat míček do soupeřovy brány, ale poté vstřelil branku v páté minutě Jan Veselý. Zápas se dále vyvíjel podle našich představ a přidali jsme další tři góly. Minutu před koncem první třetiny jsme dostali první gól. (4:1 po první třetině) Druhou třetinu jsme nezačali zrovna nejlépe a dostáváme další gól od hráčů Přerova. Na tenhle gól jsme naštěstí ihned odpověděli dalším rychlým golem. O minutu později jsme dostali vyloučení za sekání. Naštěstí začátku našeho oslabení fauloval i soupeř, tudíž se hra otočila na čtyři na čtyři. Následovala gólová přestřelka, která utichla až po ukončení druhé třetiny(10:3). Na začátku třetí části jsme skórovali a to hned dvakrát po sobě. Dále po malé chybě jsme dostali gól, ale na ten rychle odpovídal Jakub Vít. Odpověděl na to také i Josef Nikolov a David Vodica svým vyloučením a hráli jsme čtyři minuty v oslabení. Dále dostáváme dva góly. Poslední gól zápasu střílí Jakub Vít, zápas přerušuje píšťalka a tím končí utkání proti Přerovu výhrou 15:6.

1. SC Tempish Vítkovice - Zlín Lions 10:3

Do zápasu jsme vstoupili obdrženým gólem, to nás ale neodradilo a hned v zápětí jsme hru vyrovnali a uklidnili a ještě v první třetině jsme dokázali vyrovnat. Ve druhé části jsme dokázali vstřelit pouze jednu pětinu toho co soupeř a tak jsme po druhé periodě prohrávali 6:2. Třetí třetina probíhala podobně jako druhá a tak jsme na vítězství nedosáhli. Zůstáváme ale v prvním koši, takže to Vítkovicím můžeme brzy vrátit.

"Na turnaj s námi mohli jet kluci, co pravidelně nastupují za juniory a tak jsme se těšili, že budeme schopni Vítkovice, které na nás čekaly ve druhém zápase, potrápit. Proti týmu Přerova se klukům podařilo nastřílet spoustu branek, ale předváděná hra nebyla zdaleka optimální. Ve druhém zápase proti Vítkovicím jsme dokázali držet krok pouze první třetinu, kdy se nám s vypětím všech sil dařilo výborně kombinačně hrajícího soupeře držet na uzdě. Ve druhé třetině ale Vítky přebraly otěže zápasu pevně do svých rukou a předvedly nám, jak se má florbal hrát. Snad se kluci ze zápasu poučí a v odvetě, která by měla být na domácím turnaji 8.11. podáme lepší výkon," rekapituluje zápasy dorosteneckého áčka Daniel Vít.

Autoři článku: Jakub Vít, František Tvrdoň