FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Starší žákyně ve Znojmě

Starší žákyně ve Znojmě
První zápas jsme my trenéři považovali za ten těžší. Následný celkový vývoj zápasů ukázal, že jsme se nemýlili. V okamžiku, kdy jdeme v našem pásmu důsledně do soupeře, si můžeme začít hru otáček k obrazu svému a dostávat se do šancí.

Proti Bulldogs Brno NEBYL nástup do první třetiny vlažnější, jak bývá u nás často zvykem, takže se soupeřky ke slovu dostaly až po cca. 4 minutách.  

To se nedá říci o druhé třetině, kde jsme inkasovali 2x rychle po sobě do 40 vteřin. Pak se hra výrazně zlepšila a nebyla tak jednoznačná v náš neprospěch.

Průběh obou předchozích částí ale holky nabudil. V poslední třetině nepřipustily žádný gól a Anička ve spolupráci s Kristianou vymazaly nulu ve skóre na naší straně. Škoda, že nemáme video, byl by to ukázkový materiál na téma jak dorážet, dorážet, dorážet a napočtvrté to tam spadne 😊  

Další krůček ke zlepšení tedy máme za sebou – dokázaly vyhrát třetinu v zápase!

 

Druhý soupeř byl TJ Znojmo LAUFEN CZ. Nastupovali jsme z našeho pohledu jako proti vyrovnanému soupeři. Bylo hodně znát, že když nenastoupí soupeřova oblíbená dvojice (viz. níže), máme šanci náš tlak zužitkovat a přetavit jej i v góly.

Zejména střelci Lucka a Denisa – obě gólově přispěly, i za pomoci Kláry, neměla ten den střelecké štěstí, jak bychom potřebovali. Kdyby tam z těch 6-ti tyček aspoň něco spadlo... no, vše mohlo být jinak!

Obraně se místy dařilo důsledně hlídat soupeřky a tím je dostat pod tlak tak, že odehrávaly buď na slepo, nebo do chumlu před bránou, kde občas byly ku prospěchu i fotbalové dovednosti. Potřebujeme ale to „místy“ nahradit ideálně soustavně 😊.

Tým hodně podržela v bráně Katka. Opakovaně dokázala likvidovat i opakované dorážky soupeřek a při našem oslabení kvůli špatnému střídání míček prošel až 4 vteřiny před koncem 2 min. trestu. I přes značný tlak „SUPER dvojice soupeře“. Nutno poznamenat, že výkon celého týmu v oslabení byl excelentní.

Jen nás poněkud zarazilo „herní pojetí“ (sportovního chování) od dvou hráček soupeře. Za slovními výpady na hřišti s jednou z nich ale Denisa pěkně, v rámci pravidel, v rohu zúčtovala 😉  Super, i respekt a úctu na hřišti je potřeba budovat! Nejsme přece nějaké ořezávátka ze Zlína!  

 Za trenéry spokojenost s předvedeným posunem v dílčích herních činnostech. Po těchto malých krůčkách můžeme dojít s vysněnému vítězství!