FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Mladší žáci začali sezonu turnaji ve Zlíně a Holešově

Mladší žáci začali sezonu turnaji ve Zlíně a Holešově
První turnaje pod novým trenérským složením si zahrála lvíčata z mlžů. V sobotu byla k vidění U13 ve Zlíně a v neděli U12 v Holešově.

Zlín Lions U13 

Jako první nás čekal match s rivalem ze Vsetína. Zápas se nesl ve vysokém tempu a bylo vidět, že všichni na palubovce byli natěšení na každý kontakt s balonkem. Domácí tahali po celý zápas za delší konec a po celé utkání se kluci snažili makat na 100%. Promítlo se to hlavně na výsledku, kde nás těší, že jsme nedostali ani jeden gól. 

Druhý zápas sobotního dopoledne jsme sehráli proti 1. AC Uherský Brod. Ačkoli jsme byli aktivnějším celkem na hřišti, nebyli jsme schopni na plno projevit naši kreativnost, proti obrannému valu soupeře, který byl nebezpečný převážně z brejkových situací. 

Poslední zápas, byl k vidění, proti týmu ze Slovácka. V tomto zápase došlo k promíchání ze sestavou. Kluci si tak mohli zahrát na postech, které chtěli vyzkoušet. Jelikož nám dojel soupeř pouze se sedmi lidmi do pole a byl to navíc jeho třetí zápas, bylo pro nás snazší se do zápasu dostat a užít si atmosféru domácího turnaje. 


Zlín Lions U12

Pro některé první zápas v mladších žácích, pro některé první zápas ve florbale vůbec. To byl úvodní match v nedalekém Holešově se soupeřem z Valašského Meziříčí. Kluci z Valmezu přijeli v hodně okleštěné sestavě (v sedmi lidech). Byl to pro nás tak mnohem jednodušší zápas, než jsme čekali. Hezká kombinační hra a výborné zákroky brankáře nás zdobili po celé utkání. 

Druhý zápas jsme sehráli s domácím celkem. Bohužel jsme měli krátký čas na regeneraci mezi zápasy (20 minut), a tak jsme se do zápasu dostali aktivně až ve třetí třetině. Je třeba ocenit bojovnost celého týmu který makal do poslední sekundy poslední třetiny. 


A jak se úvodní turnaje líbily našemu novému trenérskému štábu?

Dan Slováček: „Turnaj se z mého pohledu vyvíjel skvěle. Z kluků bylo znát natěšení na zápasy, zápal do hry a chtíč po výhře. Jelikož to byl náš první společný turnaj s pozměněnou trenérskou sestavou, měl jsem z toho trochu strach. Kluci mi ale rychle tyto obavy vyvrátili a od začátku prvního zápasu jsme si turnaj jen užívali. Nutno vyzdvihnout i neuvěřitelnou diváckou kulisu díky skvělým rodičům, kterou nejlépe vystihuje komentář rozhodčího, a to: „Takovou podporu nemáme ani v Otrokovicích na extralize!“. Všem děkuji za skvělý turnaj a těším se na další turnaje a tréninky. Furt je na čem pracovat!"

Michal Baroň: „Zápasová pauza byla pro většinu kluků hodně dlouhá. Na jejich hře to ale kupodivu nebylo téměř znát, z čehož jsme měli velkou radost. Kluci vstoupili do zápasů s velkým nadšením a chutí. Na úvod sezony, kdy spousta kluků odešla do vyšší kategorie a doplnili je nově příchozí z nižší kategorie, nevypadala předvedená hra vůbec špatně. Práce nás ale během sezony i tak čeká spousta. Moc se na novou sezonu těším a doufám, že proběhne celá a bez větších komplikací a omezení. Těším se i na vzájemnou spolupráci v novém trenérském složení s Honzou a Danem a doufám, že nás budou rodiče podporovat po celou sezonu tak, jak to ukázali již na prvním turnaji, kde vytvořili skvělou atmosféru."

Honza Vondřejc: „Po prvních dvou velkých, úspěšně odehraných turnajích v Praze s mladšími žáky, jsem byl s tímto týmem a lidmi okolo něj nadšený. Jsem rád že mi vedení nabídlo novou výzvu, a to trénovat tento tým i v sezóně. Nový, mladý, trenérský tým a dravý, rychlý, běhací herní projev bude to, co nás bude tuto sezónu zdobit. Sobotní a nedělní turnaje hodnotím kladně. Bylo hezké sledovat kluky první zápasy, jak jsou po delší herní pauze hladoví po balónku a hezkých kombinacích. Na druhou stranu nám turnaje ukázaly to, kde máme ještě mezery a na co se na tréninku více zaměřit. Děkuji nejlepším rodičům za podporu, kterou v nás vkládáte s prací s tím nejcennějším, co v životě máte."