FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Starší žáci U14+U15 též odstartovali sezonu

Starší žáci U14+U15 též odstartovali sezonu
O minulém víkendu se kluci z U14 představili poprvé na domácí palubovce. Parta U15 na své první zápasy v sezoně vyrazila výlet až do kraje vína a krásné přírody Znojma.

Zlín Lions U14


Zlín Lions U14 – FBC Slovácko pink 9:2

V prvním zápase zlínští ostrostřelci narazili na Slovácko. První ostrý zápas po delší době bez soutěžního tempa dával znát, že kluci jsou hladoví po brankách a mají chuť hrát. Viděli jsme velmi zdařilé kombinace a zápas dotáhli bez větších problémů do zdárného konce.


Autoři branek: Kovářů, Malaník, Černošek, Bernátík, Balner, Vaculík

 

Florbal Holešov – Zlín Lions U14 0:11

Ve druhém zápase si kluci „vyšlápli“ na nedalekého soupeře z Holešova. Ti přijeli do na zápasy s velmi mladým týmem hráčů, kteří zanechali velmi sympatický výkon, ale na zlínské lvy to bohužel nestačilo. V zápase se vesměs hrálo jen na jednu branku. Objevovaly se krásné akce souhra mezi obranou a útokem.

 

Autoři branek: Malaník, Balner, Štěpaník, Bernátík, Černošek, Horáček

Sestava: Minařík, Outrata - Kovářů, Štěpaník, Čapek, Bernátík, Malaník, Černošek, Štětkář, Balner, Dvorský, Vaculík, Horáček 

Kluci pro mne byli velmi příjemným překvapením. Hráli kombinačně snažili se více zapojovat komunikaci na hřišti a drželi se jako parta. Věřím, že pokud nám to nynější situace dovolí, budou kluci tvořit perfektní tým jak na hřišti tak mimo něj 😊 Rodičům děkujeme za skvělou kulisu napříč zápasy. Byli jste perfektní!


Zlín Lions U15

Na klucích bylo znát, že se na turnaj těší a poprvé budou moci poměřit síly s ostatními celky nejvyšší žákovské soutěže.

Zlín Lions U15 – Gullivers Brno 1:8

Po úvodním buly se začal hrát velmi aktívní florbal na obě strany. Pravdou je, že ke každému sportu patří trošku štěstíčka a soupeřův golman měl branku dobře postavenou. Několikrát během zápasu zazvonily tyče mezi, mezi kterými „čapal“ míčky. Brněnský tým hrál více s balonkem. Bylo znát, že nám chyběla ladnost a klid na míčku, kterou jsme měli v Praze, kde spolu měli kluci možnost hrát poprvé. Symbolicky brankové skore upravil v závěru zápasu Matěj Klímek na konci třetí třetiny na konečných 1:8.

 

TROOPERS – Zlín Lions U15 6:7

Vstup do turnaje se nám příliš nepovedl a snažili jsme se vše hodit za hlavu. Čekal nás další soupeř, další výzva a možnost prověřit florbalové dovednosti. Jak by mohl výsledek napovídat utkání byla místy přestřelka. Hrál se aktivní florbal a nikdo nikomu žádný míček nechtěl věnovat zadarmo, bojovalo se o každý centimetr hřiště a možnost mít míček. Z toho utkání jsme vyšli vítězně s prvními body.

Autoři branek: Čeček, Farník Klímek, Tkadlec, Rebroš

Sestava: Gajdůšek, Outrata - Malaník, Farník, Kresta, Macharáček, Bolf, Čuba, Rebroš, Kurtin, Hala, Klímek, Čeček, Tkadlec


První turnaj U15 nám všem otevřel oči a také ukázal, že nejvyšší žákovská soutěž má kvalitu a každý tým je herně nebezpečný. Do dalších zápasů máme spoustu trenérských úkolů v notýsku pro tréninkové jednotky, na kterých chceme jako trenéři pracovat a kluky posunout dál. Kluci makali a bojovali. První turnaj jsme přivezli “půlku uloupených bodů”. Pokud nás vyšší moc a současná situace v česku nezbrzdí v dalších zápasech budeme bojovat o povědomí, že s Lions týmem se musí počítat.

Jak svůj první turnaj ve dresu Lions hodnotil Rožnovský odchovanec Matěj Rebroš?

Do prvního zápasu jsme bohužel vkročili špatnou nohou a neměli jsme moc štěstí. Chyběl nám důraz před brankou a zbytečně jsme se báli osobních soubojů. Ale v zápase byly i světle chvilky, kdy jsme soupeře přehrávali. V druhém zápase jsme nastoupili proti taky kvalitnímu soupeři, ale někdy jsme dělali zbytečně chyby v obraně a rozehrávce. Do toho zápasu jsme ale měli daleko lepší nasazení a to se mi líbilo. Doufám, že se budeme čím dál víc zlepšovat. Je to nový kádr, takže vidím velký potenciál a když se pořádně rozehrajem tak určitě budem na špici tabulky. Díky za výjezd klukům, trenérům a fanouškům.


Na zápasech měla možnost své florbalové dovednosti předvést dvojice mladších žáků Štěpaník a Macharáček. Kluci perfektně zapadli v týmech, do kterých byli nominováni. Věřím, že pro svou mateřskou kategorii mladších žáků jsou velké opory! Jen tak dál :)

Že zápasy byly opravdu náročné, jde snadno přečíst ze tváře spícího kapitána U15 Matěje na cestě zpět do Zlína.