FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Benfika body z Kyjova nedovezla

Benfika body z Kyjova nedovezla
I v letošní sezóně jsme se rozhodli dorostenecký kádr rozdělit do dvou týmů, tak aby došlo k hernímu vytížení všech hráčů, kteří florbal mají rádi. Benfika vyrazila na první turnaj do Kyjova, kde se utkala s FBC Dragons a TROOPERS.

Zlín Lions – FBC Dragons 3:7

Do našeho prvního ligového zápasu proti Dragons z Kyjova jsme bohužel vstoupili s velkými rezervami a dlouho jsme si zvykali na zápasové tempo. To se podepsalo i na výsledku první třetiny, po které na tabuli svítil stav 2:0 pro Dragons. Ve druhé třetině jsme sice dokázali odpovědět střelou od Vojtěcha Prokůpka a o několik minut později dorážkou z hole Davida Vaculíka, ovšem na Kyjov jsme nestačili, a i ve druhé třetině nás soupeř přestřílel. V poslední třetině stihl ještě jednou skórovat Vojtěch Prokůpek, avšak zápas jsme zakončili prohrou se čtyřgólovým rozdílem. I když se naše předvedená hra začínala ke konci zápasu zlepšovat, pořád jsme propadali v obraně a málo jsme se dostávali do gólových šancí.

Třetiny – 1.(0:2), 2.(2:4), 3.(1:1)

Góly – Prokůpek (Mračanský), Vaculík, Prokůpek (Mračanský)

Zlín Lions – TROOPERS 1:8

Do druhého zápasu jsme mířili s klidnou hlavou a touhou urvat alespoň nějaké body. Bohužel i přes varování trenéra Daniela Víta jsme podcenili velmi fyzickou a běhavou hru TROOPERS a již po necelé minutě jsme inkasovali gól. Těžce jsme si zvykali na agresivní hru soupeře a rychlé napadání při našem založení. 1. třetinu jsme zakončili za stavu 0:3. Ihned po první minutě druhé třetiny se zablýsklo na lepší časy, když po krásné kombinaci během přesilové hry zakončil do prázdné brány Ondřej Smetánka, následně se však začala projevovat naše únava a v jedenácti lidech jsme přestávali tři lajny TROOPERS stíhat. Po druhé třetině již soupeř vedl 6:1. V poslední třetině jsme se sice trochu více poučili a nedávali jsme TROOPERS tolik šancí na zakončení, ale stav se nám ani po přesilovce nepovedlo snížit. Náš druhý zápas měl několik světlých momentů, avšak často se opakovaly chyby z prvního zápasu, a tak si bohužel z turnaje neodvážíme žádné body.

Třetiny – 1.(0:3), 2.(1:3), 3.(0:2)

Góly – Smetánka (Prokůpek)

Sestava:

Moudrý, Strouhal, Richter, Smetánka, Rek, Mračanský, Prokůpek, Pavel, Vaculík, Sýkorová, Ponížilová, Šebestová

"Věříme, že do příštích zápasů odstraníme naše nedostatky a s pomocí hráčů z "Ajaxu" a starších žáků příští soupeře porazíme", hodnotí první kolo 2. ligy dorostenců kapitán týmu Martin Strouhal společně s jeho asistentem Vojtou Prokůpkem. 

Autoři: Vojtěch Prokůpek, Martin Strouhal