FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Dorostenci vezou z Přerova dvě výhry

Dorostenci vezou z Přerova dvě výhry
První kolo v koši A mají za sebou dorostenci "Ajax". V Přerově se utkali s Olomoucí a FBC Ostrava. Po dlouhé době kluci hráli soutěžní ligový zápas a chuť na nich byla znát.

FBS Olomouc - Zlín Lions 5:14


Do prvního zápasu vstoupili jak kdyby šlo o všechno, ovšem projevila se naše nedisciplinovanost a hned v druhé minutě jsme šli do čtyř. Olomouc se ovšem trápila a přesilovka se jí nedařila. Pak jsme se během tří minut nasázeli Olomouci tři góly a hráli jsme si svoje. Ovšem Olomouc nic nevzdávala a dvěma góly se dostala zpátky do zápasu. Druhá třetina byla pro zápas rozhodující i přes spoustu vyloučení jsme si s tím dokázali poradit a po druhé třetině jsme vedli 8:2. Ve třetí třetine jsme zvýšili už na 11:2 a smířili jsme se s výsledkem a Olomouc začala tlačit a dostala se na skóre 11:5. Naštěstí jsme se probrali a zvýšili na konečných 14:5. Výkon by se dal zhodnotit různě, byly tam dobré ale i špatné pasáže. 

Zlín Lions - FBC ČPP Ostrava 10:4 


Do zápasu s Ostravou jsme si dost věřili, ale začátek zápasu byl hodně vyrovnaný a po dvanácti minutách byl stav 3:2 pro nás. Pak ovšem přišel zlom zápasu Ostrava se nechala vyloučit a my jsme tuto příležitost využili a zvýšili na 4:2. Druhá třetina byla jednoznačně naše a dostali jsme se na výsledek 9:2. Ve třetí třetině jsme přidali další gól a zapas byl v podstatě rozhodnutý, Ostrava se ještě zmohla na dva góly a upravila výsledek na konečných 10:4. Mužem zápasu by byl určitě František Tvrdoň který se trefil dokonce pětkrát. První dva zápasy jsme ukázali ze nechceme hrát druhý koš a že jsme připravení se prát o první příčky.

Autor textu: David Vodica, Josef Nikolov

"Jsme rádi, že kluci ukázali, že jsme o prázdninách ani v letní přípravě nezaháleli. Chuť do hry byla obrovská, změna herního systéme klukům prospěla, ale dále musíme pracovat na detailech. Zachytali si oba brankáři, do hry se zapojili i starší žáci. Při absenci pěti hráčů ročníku 04 kteří nastupují za juniory to na sebe vzali mladší kluci, což je skvělá zpráva. Těšíme se na konfrontaci s Vítkovicemi," hodnotí první dva zápasy trenéři Matěj Koňařík a Daniel Vít.