FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

​Starší žačky odstartovaly sezonu v Brně

​Starší žačky odstartovaly sezonu v Brně

Tento víkend vstoupily starší žačky do sezóny prvními zápasy v Brně, kde na ně čekaly týmy FBC DRAGONS Kyjov a K1 Florbal Židenice Girls. Pro holky to byly první po - COVIDOVÉ zápasy a pro některé hráčky vůbec první zápasy v „dívčí lize“. Holky se těšily na první velké srovnání, i když někde v koutku duše se krčil skřítek pochybníček, zda na to mají.

Do 1. zápasu proti FBC DRAGONS Kyjov holky vlítly jako uragán a svou živelnou hrou zaskočily soupeře a překvapivě se dostaly do vedení 1:3, které bohužel neudržely. Soupeř se z počátečního šoku probral (asi nečekal tu „NAŠI KVALITU“ J) a zlepšeným výkonem srovnal skóre. Do první pauzy si vytvořil náskok. V další části soupeř udržoval své vedení, ale holky se snažily a poctivě makaly. Byly odměněny dalšími góly, ale na více sehraný tým soupeře to nestačilo a zaslouženě soupeř vyhrál 14:6. Pozitivní na zápase bylo, že holky se nebály a i bodově se prosadily, Denisa Lakomá první HATRICK – SUPER!!!

Branky: Denisa Lakomá (Lucie Žaroská), Denisa Lakomá (Zuzana Neubauerová), Kristýna Svozilová (Kristýna Krajčová), Denisa Lakomá, Klára Kamila Gryuzicseková (Denisa Lakomá), Denisa Lakomá. Zásahy brankářů: moc J . Vyloučení: 0:0, Po třetinách: 5:3, 6:1, 3:2.

Do 2. zápasu proti domácímu favoritovi soutěže K1 Florbal Židenice Girls šly holky s tím, že se nemají čeho bát a chtějí navázat na předvedenou hru z prvního zápasu. Zápas měl i pikantní atmosféru, jelikož naše trenérka Helena Vojtková tento tým soupeře v minulosti trénovala (ELÉVLKY) a holky z většiny znala. LVICE předvedly srdnatý boj, kdy bojovaly o každý míček, snažily se o častou střelbu a nepříjemnou hrou soupeře dostávaly pod tlak, ze kterého padaly góly. Ukázali se další nový střelci - HATRICK Lucie Žaroské. Individuální kvalita některých hráček soupeře byla znát, ale po přeskupení obrany i v této činnosti nastal herní pokrok. Za super výkon proti dobře hrajícímu soupeři holky zaslouží velkou pochvalu a rozhodně se nemají za co stydět!

Branky: Denisa Lakomá, Denisa Lakomá, Lucie Žaroská (Denisa Lakomá), Anna Klacková, Lucie Žaroská (Klára Kamila Gryuzicseková), Denisa Lakomá (Klára Kamila Gryuzicseková), Lucie Žaroská.  Zásahy brankářů: zase moc J. Vyloučení: 0:0, Po třetinách: 1:3, 2:4, 4:4.

Hodnocení trenérů: Helena Vojtková, Martin Vrla: za nás trenéry obrovská spokojenost s předvedenou hrou, ukázali jsme, že nejsme žádné ořezávátka a musí s námi soupeři počítat. Holky se otrkaly a daly spoustu gólů, poznaly vyšší tempo hry a získaly novou zkušenost. Tým složený z jedné lajny hráček s věkem ještě mladší žákyně a druhé hráček s minimální zkušeností z ligy starších žaček předvedl, že je na čem stavět do budoucna. Rodičům děkujeme za podporu a dopravu!

JDEME DO TOHO VŠICHNI SPOLU!!

Sestava: Kateřina Vrlová, Anna Klacková, Klára Kamila Gryuzicseková, Denisa Lakomá, Karolína Faksová, Zuzana Neubauerová, Veronika Vydrová, Kristýna Svozilová, Kristiana Krajčová, Kristýna Vydrová, Lucie Žaroská.