FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Junioři se utkali s Ostravou a Olomoucí

Junioři se utkali s Ostravou a Olomoucí
V druhém hracím víkendu čekal na zlínské juniory první vzájemný zápas s FBC ČPP Ostrava a druhé vzájemné měření sil s FBS Olomouc.

Zlín Lions – FBC ČPP Ostrava 4:9 (0:2, 1:5. 3:2)

Ve třetím zápase kvalifikace přivítali doma junioři tým Ostravy, který od úvodu zápasu potvrzoval roli favorita. Po dvou třetinách se skóre zastavilo na 1:7. Ve třetí třetině hosté polevili a domácí se třemi slepenými góly přiblížili na rozdíl čtyř gólů, zkusili ještě zápas zdramatizovat hrou bez brankáře, ale po gólu do prázdné branky se hosté radovali se zasloužené výhry.
Branky Zlína: 21. Jan Pavelec (Jiříček), 50. Jakub Holiš (Marcoň), 52. Jakub Holiš (Maršálek), 53. Adam Jiříček (Pavelec)

Komentář trenéra domácích Lukáše Ondrouška: V dnešním zápase se projevily zkušenosti soupeře z těžkých zápasů. Dokázali udržet chladnou hlavu a být nekompromisní v zakončení. Náš výkon postupně gradoval a jsem hrdý na kluky co v zápase předvedli.

Komentář trenéra hostů Josefa Gregy: Zápas za rozhodnutého stavu jsme trochu pustili, co se týče do obrany ve 3.třetině. Zítra nás čeká těžký zápas, ve kterém si takové volno na posledních 20 minut nemůžeme dovolit. Děkujeme soupeři i rozhodčím za utkání a těšíme se na odvetu příští týden.


FBS Olomouc – Zlín Lions 4:9 (1:3, 3:2, 0:4).

 Ve druhém víkendovém utkání se junioři Zlín Lions střetli s domácímí FBS Olomouc. Zápas od počátku postrádal výraznější tempo a byl plný chyb na obou stranách, po dvou třetinách byl stav 4:5 pro hosty. Zlepšenou hrou ve třetí třetině rozhodli junioři o svém vítězství. Zápas rozhodlo střelecké galapředstavení prvního útoku Marcoň – Jiříček – Pavelec, který zaznamenal dohromady 7 branek, nejlepší střelec zápasu Jan Pavelec skóroval 4x.

Branky Zlína: 6. Jan Marcoň (Pavelec), 11. Jan Marcoň (Jiříček), 13. Jan Veselý (Ševčík), 28. Jan Pavelec (Marcoň), 34. Jan Pavelec (Jiříček), 42. Jakub Holiš (Bureš), 45. Adam Jiříček (Marcoň), 48. Jan Pavelec (Marcoň), 54. Jan Pavelec (Marcoň)

Komentář trenéra hostí pana Lukáše Ondrouška: Dnes první dvě třetiny velké utrpení. Naštěstí jsme se ve třetí třetině zvedli a nenechali si zápas utéct. Díky rozhodčím, soupeřům a pořadatelům za zápas. A Hrůšovi za banány :)

Komentář trenéra domácích pana Tomáše Hrušky: Po celý zápas jsme tahali za kratší konec provazu, chyběl nám důraz, aktivita a obecně pohyb hráčů. Třetí třetina byla naprosto odporná z naší strany a patřila by spíše do pralesní ligy. Děkuji soupeři za zápas a přeji šťastnou cestu domů.


Sestava Zlín Lions: Bobál Martin, Bureš Radomír, Volf Tadeáš, Pavelec Jan, Marcoň Jan, Vodica David, Cholasta Jiří, Veselý Jan, Kubíček Lukáš, Ševčík Karel, Maršálek Jakub, Faltus Leoš,  Holiš Jakub, Grygar Jan, Štěpán Michal, Jiříček Adam, Freml Jan, Rajnoha Lukáš