FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Rozhovor: Trenér P. Gofroň o premiérové sezóně juniorů v nejvyšší soutěži

Rozhovor: Trenér P. Gofroň o premiérové sezóně juniorů v nejvyšší soutěži
Nový trenér našich juniorů Pavel Gofroň nám odpověděl na několik otázek ohledně nadcházející sezony juniorů, kteří se vůbec poprvé představí v nejvyšší juniorské soutěži.

Ahoj Pavle, jak se těšíš na svou první sezonu jakožto trenér juniorů Zlín Lions?

Na první sezonu se samozřejmě těším a hlavně doufám, že vzhledem k současné situaci proběhne bez výrazných komplikací.

Jak se vlastně zrodil Tvůj přesun do Zlína? Kde jsi působili před touto sezonou?

V roce 2016 jsem skončil u A -týmu Otrokovic a potom jsem si dal od trénování pauzu. V minulé sezóně jsem působil v Otrokovicích u žákovského týmu a zjistil jsem, že mě trénování zase začalo bavit. V podstatě celou dobu jsme byli s Matějem Koňaříkem v kontaktu a na jaře mě oslovil s tím, že chce abych převzal juniorský tým, s tím, že ho klub chce nově přihlásit do nejvyšší soutěže.

Jak hodnotíš probíhající přípravu na nadcházející sezonu?

Vzhledem k současné celospolečenské situaci byla letní příprava samozřejmě kratší, ale udělali jsme maximum, aby byli hráči co nejlépe připraveni. Měli jak kondiční přípravu, tak tréninky v hale, přípravné zápasy i turnaje, takže určitě nezaháleli.

Jaké cíle jste si stanovili do první sezony v CE lize - nejvyšší soutěži juniorů?

Upřímně řečeno, žádný konkrétní výsledkový cíl si nyní nedávám, chceme se samozřejmě dostat do play-off. Hlavním cílem je samozřejmě to, aby si hráči zvykli na nároky nejvyšší juniorské soutěže, dokázali jí hrát a výkonnostně se zlepšovat. V dalších sezonách už se můžeme bavit o nějakých konkrétních umístěních a cílech. První sezona bude hlavně o získávání zkušenosti, to ale neznamená, že nechceme vyhrávat 😊

Jakou hrou se budete chtít prezentovat?

Hra se samozřejmě vždy odvíjí i od kvality protivníka, ale chceme, aby se hráči naučili hrát florbal ve vyšším tempu, aktivně, byli schopni správně řešit situace pod tlakem atd. Všechno chce ale čas, nároky 1. ligy juniorů jsem samozřejmě úplně jiné než v nižších soutěžích nebo v dorostu.


Co bys na závěr vzkázal fanouškům?

Doufám, že nás přijdou povzbudit už v prvním domácím zápase v sobotu proti Olomouci. Hráči budou sbírat zkušenosti a ne vždy naše hra a výsledky budou takové jaké si my, rodiče nebo fanoušci představují, takže je tímto chci poprosit o trpělivost a podporu i ve chvílích, kdy se nám nebude dařit úplně podle představ. Kluci na sobě chtějí pracovat a jsem přesvědčený o tom, že vždy nechají na hřišti maximum.