FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

UNYP CUP 2020 - Starší žáci

UNYP CUP 2020 - Starší žáci
Tak jako každým rokem i letos se tým starších žáků vypravil do Prahy na UNYP Cup. V pátek brzký budíček a 5:30 hurá vlakem směr Praha.

V základní skupině nás čekali tři soupeři: ACEMA Sparta Praha, Torpédo Havířov a Kanonýři Kladno.

Zlín Lions - Kanonýři Kladno – 8:5

Vstup do turnaje se vydařil, Kanonýry jsme přestříleli a první zápas ovládli.

 
ACEMA Sparta Praha - Zlín Lions – 3:2

Ve druhém zápase jsme tradičně, jako každý rok hráli s domácím týmem. Možná síla okamžiku nebo nervozita kluky svázala a minutu před koncem jsme inkasovali na konečných 3:2 ve prospěch Sparty.

 

Zlín Lions - Torpedo Havířov – 6:4

Ve večerním utkání se mělo rozhodnout, který z týmů skupiny postupí ze druhého místa do čtvrtfinále a kluci si s havíři poradili. Propukla velká radost s legendární písničkou “We Are The Champions”, kterou si kluci zpívali, když opouštěli halu.

 

Panthers Praha - Zlín Lions – 5:2

Hned první soupeřem, který nás potkal byl tým Panthers Praha. Kluci odehráli perfektní utkání proti kvalitnímu soupeři, kterého již před utkáním mnohé týmy pasovaly na favority turnaje. Kdo je fanouškem florbalu, měl by z pohledu na zápas radost. Všichni z našich kluků, ačkoli se viděli jen párkrát, bojovali na hřišti jako jeden muž. Bohužel na výhru to nestačilo a tady pouť za medailí skončila. Měli jsme ale před sebou ještě 2 zápasy, kde kluci mohli prověřit své herní kvality. Pražský tým nakonec ovládl celý turnaj.

 
Black Angels - Zlín Lions - 1:4

Zlín Lions - FBC Liberec - 6:1

Z kluků možná opadla síla okamžiku a zápasy o umístění jsme zvládli a končili na krásném 5. místě.

 

Sestava – Gajdůšek, Outrata – Klímek, Čeček, Rebroš, Tkadlec - Farník, Hala, Bolf, Kresta, Čuba, Nedbálek, Balner, Bernátík

 

A jak to viděl kapitán MATĚJ KLÍMEK?

Myslím, že na to, že jsme spolu hráli takhle asi po druhé, tak to bylo za mě hodně dobré. V některých chvílích to mohlo být mnohem lepší, ale to natrénujem. Partu s klukama jsme měli super, takže dobrý.

 

Chtěl bych kluky pochválit za předvedenou hru. Neměli jsme moc možností se sehrát na hale. Velmi příjemně překvapili a o nadcházející sezonu nemám vůbec strach. V Praze se utvořila parádní parta kamarádů.

Poděkování patří též partě rodičů, která nás doprovázela a převážela napříč halami. Byli nedílnou součástí týmu jako šestý hráč v poli! DĚKUJEME.


Video mapující cestu starších žáků turnajem UNYP CUP: