FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Prague Games 2020 - Cesta mladších žáků skončila ve čtvrtfinále

Prague Games 2020 - Cesta mladších žáků skončila ve čtvrtfinále
Jak vypadal letošní ročník pražského florbalového turnaje z pohledu mladších žáků, kteří se představili v kategorii B13?

Mladší žáci vyrazili na Prague Games v úterý 7.7. 2020, protože je již ve středu ráno čekal první zápas ve skupině. V té se utkali s týmy FbŠ Bohemians Praha bílí, SK Meťák České Budějovice a Tatran Střešovice.

Středa 8. 7.

Do prvního utkání proti Bohemians Praha vstoupili kluci v dobrém rozpoložení a od začátku svého soupeře přehrávali. Hráli velmi aktivně a postupně navyšovali skóre utkání. To se nakonec zastavilo na stavu 11:0. Ve druhém utkání se kluci postavili proti Českým Budějovicím. Ani tento soupeř je však nedokázal plně prověřit. Lvíčata si přenesla herní projev i střeleckou pohodu z prvního utkání a zaslouženě zvítězila 9:0.

Čtvrtek 9. 7.

Druhý hrací den turnaje čekal kluky poslední zápas skupiny proti kvalitnímu soupeři Tatranu Střešovice. Dle předešlých výsledků obou týmů se jednalo o souboj o první místo ve skupině. Vítěze čekal pro zbytek dne odpočinek a další utkání až v pátek, poražený tým čekal odpoledne první zápas play-off. Dle předpokladů se jednalo o vyrovnanější utkání oproti předešlým dvěma. V první půlce se střídali šance na obou stranách hřiště a odpovídal tomu i vývoj ve skóre. Gólová čtyřminutovka od 6 do 9 minuty znamenala posun skóre na 2:2. Kluci dvakrát vedli, soupeř však dokázal vždy rychle odpovědět. Na branku ze 12. minuty soupeř již nezareagoval, a tak byl stav v půlce utkání 3:2. Ve druhé půli kluci ještě více zabrali a dokázali Tatranu vstřelit další 3 branky. Zároveň již nedovolili soupeři žádný gól dát, a tak se mohli radovat z dalšího vítězství (v poměru 6:2) a prvního místa ve skupině. Díky tomu kluky čekalo volné odpoledne, které strávili návštěvou florbalového obchodu a také Síně slávy českého hokeje.

Pátek 10. 7. 

V pátek čekalo mladší žáky první utkání play off - osmifinále proti týmu Horní Suchá. Ta skončila v základní skupině na 4. místě. Tady měli kluci oproti předešlým utkáním trošku pomalejší vstup, díky čemuž si i soupeř vypracoval několik příležitostí. Postupně se však kluci dostali do tempa, zápas podobně jako první utkání ve skupině kontrolovali a zaslouženě zvítězili 8:0. To znamenalo postup do čtvrtfinále, kde nás čekal vítěz utkání mezi Vsetínem a Znojmem. A jelikož toto utkání vyhrál Vsetín, tak nás v odpoledním čtvrtfinále čekal znova, jako na nedávném turnaji v Brně, tým ze Vsetína. 

Na klucích šla vidět obrovská chuť zvítězit. Bohužel hned ve 20 vteřině začátek utkání ovlivnilo zranění jednoho z našich hráčů. To nás mírně vyvedlo z koncentrace a soupeř byl o něco aktivnějším týmem na hřišti. Jedenáct vteřin před koncem první půle dokázali kluci dát kontaktní gól na 2:3. Bohužel hned za 6 vteřin, ještě před koncem první části, Vsetín opět odskočil na rozdíl dvou branek (2:4). Ve druhé půli ještě kluci snížili na 3:4, ale byl to Vsetín, kdo měl v zápase poslední slovo. Zbytek utkání si již pohlídal a zvítězil poměrem 3:6. Pro kluky tak turnaj skončil, stejně jako v Brně, ve čtvrtfinále.

Všem Lvíčatům patří velké poděkování za celý turnaj a za skvělou reprezentaci klubu na hřišti i mimo něj. Děkujeme také rodičům za vytvoření “domácí“ atmosféry a podpory po celou dobu turnaje.
Turnaj to byl parádní! Těšíme se zase za rok.


Konečné umístění:
1. místo: ACEMA Sparta Praha
2. místo: Florbal Vsetín
3. místo: Tatran Střešovice; ASK Lovosice