FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Ohlédnutí za Open Game - Mladší žáci

Ohlédnutí za Open Game - Mladší žáci

PRVNÍ DEN

V prvním zápase turnaje jsme narazili na výběr Královéhradeckého kraje. V první půlce byl soupeř o něco aktivnější a měl více ze hry. Těsně před koncem první půlky se nám nešťastné zranil Honza Baťa, který si vyhodil koleno a turnaj pro něj bohužel skončil. Přejeme Honzovi brzké uzdravení a doufáme, že se k nám co nejdříve zase připojí. Od této chvíle se obrázek hry obrátil a byli jsme to my, kdo byl nebezpečnějším a aktivnějším týmem na hřišti. Kluci se ještě více semknuli a chtěli zápas otočit a vyhrát pro zraněného kamaráda. To se nakonec povedlo, když jsme dvěma góly v posledních 10 minutách utkání otočili a zvítězili 3:2. V dalším utkání nás čekal brněnský tým Gullivers B. Začátek zápasu byl z naší strany pomalejší, když jsme se přizpůsobili hře soupeře. Postupně jsme však přidávali na aktivitě a soupeře začali přehrávat a vypracovávali si spousty gólových šancí. Kluci nakonec nastříleli Gulliverům dvouciferný počet branek. Utkání dopadlo výsledkem 12:1.

DRUHÝ DEN

Druhý hrací den na nás čekali soupeři Bulldogs Brno a ACEMA Sparta Praha Red. Nejprve jsme se lehce po 9 hodině utkali s brněnskými buldoky, kteří byli považováni za jednoho z aspirantů na medailové umístění. Toto utkání nám nevyšlo úplně podle představ. Soupeř velmi rychle napadal a nenechával nám mnoho prostoru pro vlastní hru. Musíme uznat, že byl soupeř v tomto utkání o něco lepší a zaslouženě zvítězil v poměru 4:1. V posledním utkání nás čekala pražská Sparta. Věděli jsme, že v případě vítězství obsadíme 2. místo ve skupině a tím pádem nás bude čekat v prvním kole play off lehčí soupeř. Velmi pěkný zápas z naší strany, ve kterém jsme soupeře nakonec přehráli poměrem 7:0. Parádní výkon golmana a brankové příspěvky všech tří lajn. Lepší konec základní skupiny jsme si nemohli přát. Obsadili jsme 2. místo (se skóre 23:7 a ziskem 9 bodů za 3 výhry a 1 prohru) a vyhlíželi soupeře pro play-off, které bylo na programu v sobotu.  

TŘETÍ DEN

V prvním vyřazovacím zápase nám byl přiřazen soupeř Gepardi DDM Helceletka Brno. Soupeř odehrál sympatické utkani, ale i díky skvělé atmosféře od fanoušků se žádné drama nekonalo a zápas jsme ovládli poměrem 9:1. V osmifinále jsme se mohli utkat s otrokovickymi pantery. Ti ale podlehli Jablunkovu, a tak jsme se utkali s nimi. Do utkání vstoupil lépe soupeř, který si postupně vypracoval náskok až 1:4. Pětimunová přesilovka, ve které jsme vstřelili 2 góly, nám pomohla vrátit se do zápasu a snížit stav utkání na 3:4. Soupeř ale opět odskočil na rozdíl dvou branek, a bylo to 3:5. Kluci se ale nevzdali, bojovali a pár minut před koncem dokázali vyrovnat na 5:5. Dramatickému závěru ještě přidalo vyloučení minutu a půl před koncem jednoho z našich obránců. Stalo se nečekané. Nejen že jsme nedovolili soupeři dát gól, ale sami jsme mohli bouřlivě oslavit hned dvě branky ve vlastním oslabení a vybojovali si tak postup do čtvrtfinále. Krásné dramatické utkání plně zvratů se šťastným koncem pro nás. Ve večerním čtvrtfinálovem utkání nás čekalo regionální derby proti Vsetínu. Atraktivní souboj o postup do semifinále jsme odstartovali lépe a hned v úvodu jsme se ujali vedení 1:0. Na naši trefu však Vsetín odpověděl hned 2 brankami. Po vyrovnání na 2:2 soupeř opět odskočil a postupně navysoval svůj náskok až na 2:5. Kluci ještě z posledních sil zabrali, ale rozdíl ve skóre se jim už smazat nepodařilo. Prohra 4:8 tak znamenala konec cesty turnajem.


Turnaj hodnotíme jednoznačně pozitivně. Jak z florbalového hlediska, kdy se nám podařilo dojít až do čtvrtfinále, odkud již nebylo k zisku medaile daleko, tak i z pohledu mimoflorbalového. Kluci strávili společný čas s kamarády, stmelili partu, odnesli si nové zážitky a zkušenosti. Utkali jsme se s kvalitními soupeři. Hráli jako tým. Musíme kluky pochválit a poděkovat jim za celý turnaj. I my trenéři jsme si jej moc užili a odnesli si spoustu hezkých okamžiků. Děkujeme i rodičům za podporu po celou dobu turnaje, ať už přímo v Brně nebo na dálku ze Zlína. Teď nás čeká jen krátká pauza, několik tréninků, přátelský zápas a za 14 dní další turnaj. Tentokrát Prague Games, kde doufáme, budeme minimálně stejně úspěšní jako na turnaji Open Game v Brně.

... zhodnotili trenéři Michal Baroň a Roman Pavel.